Tee-tid for 50 Cent

50 Cent digger Norge og vurderer nå et samarbeid med Tommy Tee. Men først skal han og G-Unit spille på Interstate-festivalen i Oslo i kveld.

-  Første gang jeg spilte i Norge, var det så mye energi og bra stemning at jeg gledet meg stort til å spille her igjen, forteller 50 Cent.

Sammen med bestekompisene Lloyd Banks og Young Buck fra G-Unit er 50 Cent tilbake for å toppe plakaten til hiphopfestivalen Interstate, som finner sted i Oslo i dag. Selv er stjernen storfornøyd med hvordan det står til med dagens hip hop.

-  Det er helt klart den musikksjangeren som står ungdommen nærmest i dag. Her henter man inspirasjon på tvers av sjangrer, overalt møter vi hip hop i nye former og på nye språk. Dette er en veldig bra utvikling, sier han.

Norsk samarbeid

50 Cent bruker mye av tida si på å høre på demoer og sjekke ut nye artister og produsenter rundt i verden. En av dem som har vekket hans interesse i det siste, er den norske hiphopveteranen Tommy Tee.

-  Jeg har hørt veldig bra ting om ham, og nå er jeg interessert i å sjekke ham nærmere ut. Muligheten for et samarbeid er absolutt til stede, hevder 50 Cent.

Da Dagbladet konfronterte Tommy Tee med 50 Cents påstander, ble han både overrasket og glad.

-  Vi har truffet hverandre en gang før, og jeg sender ham teiper innimellom, men vi har ikke noe kontakt utover det. Det er veldig hyggelig hvis han vurderer et samarbeid med meg. Det er helt klart et prosjekt jeg ikke ville trenge betenkningstid på, svarer Tommy Tee.

Takker Eminem

Fra å være en fattig gettorapper i New York er 50 Cent i løpet av en periode på knapt to år blitt en av verdens største hiphopartister. Selv vil han takke Eminem, som i sin tid oppdaget ham, for at han i dag takler det enorme presset det er å være stjerne.

-  Jeg vet hvordan det føles å ha solgt 11 millioner plater, mens Eminem har solgt 18 millioner plater. Hele veien har han fortalt meg alt som kommer til å skje, før det skjer. Jeg er veldig takknemlig for at han har lært meg alt jeg kan, sier en ydmyk 50 Cent.

Ny plate

Kameratskap og lojalitet har en høy stjerne hos 50 Cent. For å gi rom til å promotere plata med G-Unit, som ble sluppet i vår, har han utsatt sin egen soloplate i et år.

Først i februar 2005 blir oppfølgeren til «Get Rich Or Die Tryin'» å få i butikkene, men ifølge sjefen selv er den verdt å vente på.

-  Jeg gleder meg til plata kommer, den blir veldig bra. Denne gangen er materialet mer variert, og har mer dybde. Siden folk kjenner meg nå, har jeg muligheten til å ha mer avanserte tekster. Men det blir selvfølgelig masse humor også, avslutter Curtis Jackson, som 50 Cent egentlig heter.

I OSLO: 50 Cent er tilbake i Oslo, nå for å rappe på den nye festivalen Interstate på Grünerløkka i Oslo.