Teenage Kicks

Vet du hvilken norsk artist som blir mest spilt på radio for tida?

Dersom du hadde spurt en hvilken som helst Petre-lytter om hvilken norsk artist som blir mest spilt på radio for tida, ville nok vedkommende svart Frost, a-ha, Trucks eller Surferosa.

Men svaret er faktisk den mer ukjente Maria Arredondo (17) fra Vennesla.

  • Med singelen «Can Let Go» er det hun som klatrer aller mest på Hit40-lista denne uka. Sin musikalske bakgrunn har den kristne ungjenta fra lovsang i hjembygda, men på platedebuten, som kommer i oktober, har hun fått låtskriverhjelp av Espen Lind og A1s Christian Ingebrigtsen. For Marias skyld får vi håpe at hun ikke lider Johanna Demkers skjebne, nemlig å bli en radioartist absolutt ingen aner hvem er.
  • Arredondos to navne-søstre Maria Solheim (20) og Maria Mena (17) har også vært innom hit40-lista denne sommeren. De tre Maria-ene er en del av den nye «tenåringsbølgen» i norsk platebransje, som avisene skrev om i fjor. Denne navnelista ble naturlig nok toppet av Sondre Lerche. Nå er det kjæresten hans, Nathalie Nordnes (17), folk venter på. Hun er det nyeste funnet til Virgin-sjef Per Eirik Johansen, og hennes sjarmerende opptreden på Spellemannprisen i mars lovet godt.
  • Unge Hanah fikk en stor hit med låten «Hollywood Lie,» men hennes karriere ligger foreløpig brakk etter at hun valgte å bryte ut av platekontrakten med EMG. Og så var det 16 år gamle Rebecca Stubsjøen fra Fetsund, som vant en platekontrakt med Virgin etter en talentkonkurranse i ungdomsbladet Topp. Ikke hørt om henne? Hva med Kine Ludvigsen (18) som gikk i studio med Ole Evenrud, etter å ha blitt «oppdaget» i Grand Prix?
  • Det er altså ikke alle de lovende tenåringene som har markert seg like sterkt. Nordmenn er fremdeles ikke på fornavn med verken Heavy Metal Teens, Tøffe Kule Guttegærne Jenter, Flirt, Lollipops, Splash eller Spin-Up. Kanskje like greit det.
<B>DEN TREDJE MARIA:</B> Som Maria Solheim og Maria Mena har Maria Arredondo inntatt hit40-lista. Les mer om henne på sidene til <a href="http://www.universalmusic.no/artister/norske/maria_arredondo/">Universal Music</a>.