Tegneserie-ikon raser mot «Hercules»

Tegneserieikon maner til boikott av den nye storfilmen.

VOLDSOM TYPE: Dwayne Johnson som Hercules i en scene fra storfilmen med samme navn. AP Photo/Paramount Pictures
VOLDSOM TYPE: Dwayne Johnson som Hercules i en scene fra storfilmen med samme navn. AP Photo/Paramount Pictures Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I tegneserieverden er ikke Alan Moore noen hvem som helst. Nå oppfordrer mannen som ofte er blitt omtalt som verdens beste tegneserieforfatter noensinne, til boikott av regissør Brett Ratners nya film «Hercules», i et intervju med tegneserie-nettstedet Bleeding Cool.
Storfilmen, ofte omtalt som en ekte popcornfilm, har USA-premiere 25. juli, altså på fredag.

Filmen har førpremiere med de norske skuespillerne tilstede på Klingenberg i Oslo 30. juli, og vises i resten av landet fra 1. august.

Moore, som er en britisk forfatter som står bak klassiske serier som «Watchmen», «V for vendetta» og «From hell», uttaler at det er skamløst av Ratner å lage filmen av verket til tegneserieforfatter Steve Moores så nær dennes død.

«Jeg vil be alle som bryr seg om Steve Moore og hans arv om ikke å se denne elendige filmen. Det er det siste Steve hadde villet (...) Jeg synes det er virkelig skammelig, sier han.  Var mot filmatisering
Brett Ratners kommende «Hercules» har et budsjett på over 600 millioner kroner, og selveste Dwayne «The Rock» Johnson er som kjent hentet inn for å spille tittelrollen.

Men også tre nordmenn, Tobias Santelmann, Aksel Hennie og Ingrid Bolsø Berdal, har betydelige roller.

Steven Moore skapte Radical Studios-tegneserien «Hercules: The Thracian Wars» som altså filmen med Dwayne «The Rock» Johnson, er basert på.

Ifølge Moore som var en nær venn av «Hercules»-skaperen, så hadde Steven Moore helt fram til sin død i vår motsatt seg filmatiseringen.

På grunn av avtaler med forlaget kunne likevel filmatiseringen gjennomføres - noe som altså får Alan Moore til å reagere.

Norske skuespillere Aksel Hennie har som kjent pumpet seg opp rollen som Tydeus — en kriger som er så blodtørstig spinnvill med sine to økser at han må lenkes fast om natta.

Ingrid Bolsø Berdal er Atalanta, en av Hercules' krigere, mens Santelmann spiller Hercules' hovedfiende Rhesus - en blond og barbarisk revolusjonær.

KUL ROLLE: Aksel Hennie spiller Tydeus i storfilmen. Foto: Paramount Pictures
KUL ROLLE: Aksel Hennie spiller Tydeus i storfilmen. Foto: Paramount Pictures Vis mer

- Jeg må være litt forsiktig med hva jeg sier, men jeg kan vel avsløre at filmen leder opp til et stort slag mellom Hercules og hans gjeng, og Rhesus og mine folk, fortalte Santelmann til Dagbladet i mars.

I tegneserien er ikke Hercules sønnen til Zevs, som i mytologien. I stedet er han en dødelig fyr med et vanvittig rykte og en leiesoldatgjeng på slep, og alt går ikke helt som det skal når de drar ut på et oppdrag.

- En pakt
- Før vi spilte inn «Hercules» inngikk Paramount, MGM og jeg en pakt. Målet for meg var å forsvinne helt i karakteren - håret, sminken, penisprotesen. Alt!, har Johnson sagt til The Hollywood Reporter.

Filmen ble spilt inn i Budapest i fjor sommer, og er en av Hollywood-popcornfilmene som virkelig skal slåss om kinogjengernes gunst.

SJEKK INGRID: Fra venstre Aksel Hennie som Tydeus, Ingrid Bolsø Berdal som Atalanta, Dwayne Johnson som Hercules, Reece Ritchie som Iolaus og Rufus Sewell som Autolycus. Foto: AP Photo/Paramount Pictures
SJEKK INGRID: Fra venstre Aksel Hennie som Tydeus, Ingrid Bolsø Berdal som Atalanta, Dwayne Johnson som Hercules, Reece Ritchie som Iolaus og Rufus Sewell som Autolycus. Foto: AP Photo/Paramount Pictures Vis mer
STJERNELAG: Fra venstre: Den britiske skuespilleren Ian McShane, Dwayne Johnson, den amerikanske filmregissøren Brett Ratner som nå får kritikk og den britiske skuespilleren John Hurt i London på promo-jobb.  AFP PHOTO/BEN STANSALL
STJERNELAG: Fra venstre: Den britiske skuespilleren Ian McShane, Dwayne Johnson, den amerikanske filmregissøren Brett Ratner som nå får kritikk og den britiske skuespilleren John Hurt i London på promo-jobb. AFP PHOTO/BEN STANSALL Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer