SUPERHELTER: Iron Man og Black Widow er velkjente superhelter i Marvels tegneserieunivers. Nå får selskapet kritikk for sitt siste påfunn. Foto: AP Kamran Jebreili / NTB Scanpix
SUPERHELTER: Iron Man og Black Widow er velkjente superhelter i Marvels tegneserieunivers. Nå får selskapet kritikk for sitt siste påfunn. Foto: AP Kamran Jebreili / NTB ScanpixVis mer

Trøbbel før lanseringen av «Riri Williams» og «Invincible Iron Man»

Tegneseriegigant trekker forside: - Er dette hvordan folk mener 15-åringer ser ut?

Marvel Comics beskyldes for å overseksualisere tenåring.

(Dagbladet): Det skriver The Independent.

Marvel og Midtown Comics har trukket tilbake forsiden til førsteutgaven av tegneserien «Invincible Iron Man». Forsiden skulle opprinnelig pryde novemberutgaven.

I tegneserieuniverset til Marvel dukker det stadig opp nye suphelter, og mange ble positivt overrasket da det ble kjent at det siste tilskuddet til «Iron Man»-franchisen var den 15-årige jenta «Riri Williams».

Nå er det derimot slutt på hyllesten.

Beslutningen om å trekke forsiden ble tatt én dag etter at Marvel slapp coveret, skriver The Independent.

Flere tok til Twitter for å utrykke misnøye over hvordan tenåringen ble framstilt av tegneren J. Scott Campell. Campell blir beskyldt for å ha overseksualisert henne og gjort hudfargen flere nyanser lysere enn hvordan «Williams» originalt ser ut i tegneserien.

Tegneren tok også til sosiale medier for å forsvare verket sitt. Campell hevder på sin side at det ikke var meningen å støte noen, og at magetoppen er en del av originaldesignet.

I «Invincible Iron Man» er «Riri Wiliams» beskrevet som et purungt supergeni som lager en kopi av den berømte Iron Man-rustningen til «Tony Stark». Seinere er det blitt offentliggjort at tegneserietenåringen har fått navnet «Ironheart».

Denne tweeten var blant kritikken som fikk Marvel til å reagere: