Tegneserie

- Tegneserien hjalp meg å komme ut av skapet

I dag får Dagbladet ny tegneserie, og vi ønsker Kenneth Larsen velkommen med stripa «Bestis».

KENNETH OG MARTHE: «Bestis» handler om barndomsvenner Marthe og Kenneth. - Den er selvbiografisk stripe som jeg tror mange kjenner seg igjen i, sier trønderen bak serien. Illustrasjon: Kennth Larsen
KENNETH OG MARTHE: «Bestis» handler om barndomsvenner Marthe og Kenneth. - Den er selvbiografisk stripe som jeg tror mange kjenner seg igjen i, sier trønderen bak serien. Illustrasjon: Kennth Larsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I dag får Dagbladet en ny tegneserie. Den heter «Bestis», og er laget av trønderen Kenneth Larsen (36).

«Bestis» handler om Marthe og Kenneth, to barndomsvenner i 20-åra som fortsetter å henge sammen til tross for flere belastende episoder med illojal oppførsel.

To bestevenner

Hvor går egentlig grensene for date-sabotasje, skremming eller å poste stygge bilder av sin bestevenn i sosiale medier?

TYPISK: - Denne stripa er vel litt typisk for «Bestis» og hvordan jeg ser for meg et liv med Marthe, sier serieskaper Kenneth Larsen. Illustrasjon: Kenneth Larsen
TYPISK: - Denne stripa er vel litt typisk for «Bestis» og hvordan jeg ser for meg et liv med Marthe, sier serieskaper Kenneth Larsen. Illustrasjon: Kenneth Larsen Vis mer

- Og hvor mye privatliv kan man ha når man har kjent hverandre siden treårsalderen? spør han, og svarer selv:

- Dette er hverdags-gruff som utforskes i «Bestis», en fargeglad humorserie med fokus på vennskap og det spesielle, sære og nære forhold man har til sin bestevenn.

Endelig i Dagbladet

- Serien tar utgangspunkt i en av mine beste venner, Marthe, som jeg har kjent siden jeg var tre år. Figurene oppsto da vi studerte sammen i Australia tidlig på 2000-tallet, forteller Kenneth Larsen.

Han er euforisk over å bli en del av Dagbladets tegneseriefamilie.

STO FRAM: Serien var med på å hjelpe Kenneth Larsen til å stå fram som homofil. Foto: Privat
STO FRAM: Serien var med på å hjelpe Kenneth Larsen til å stå fram som homofil. Foto: Privat Vis mer

- Det har vært en barndomsdrøm. Å få komme på trykk i Dagbladet er noe som jeg har sett på som totalt umulig. Jeg har tegnet hele mitt liv, men «Bestis» som striper oppsto for tre år siden, sier Larsen.

Kom ut av skapet

Kenneth Larsen vokste opp som nabo med Marthe og hennes familie i Trondheim. Da de var rundt 20 år, flyttet begge til Australia og ble der i tre-fire år. I 2007 dro bestevennene tilbake, Marthe til Trondheim og Kenneth til Stockholm.

Det var gjennom tegneserien at Kenneth Larsen kom ut av skapet som homofil.

- Det skjedde da vi var i Australia. Tegneserien baserer seg på mitt eget liv, og på den måten ble det naturlig å komme ut av skapet og stå fram som den jeg er, sier Larsen.

Tulling og terging

Han beskriver «Bestis» videre som en serie om vennskapelig dynamikk som appellerer til folk, fordi vi kjenner oss igjen. Han introduserer også venner og familie, mer eller mindre frivillig - som Marthes mor.

- Det er jo en selvbiografisk stripe, men jeg tillater meg visse friheter.

BESTEVENNER: Marthe og Kenneth - nå også i Dagbladet. Illustrasjon: Kenneth Larsen
BESTEVENNER: Marthe og Kenneth - nå også i Dagbladet. Illustrasjon: Kenneth Larsen Vis mer

- Marthe synes det bare er kult. Hun er til og med blitt gjenkjent som «Bestis»-Marthe. Det er vel noe med det hat/kjærlighetsforholdet mellom venner; tulling og godlynt terging, som folk kjenner seg igjen i, sier han.

Sa opp fast jobb

Kenneth Larsen har bodd i Sverige siden 2007, der han har jobbet i reklamebransjen og som illustratør. I 2017 tok han eksamen i tegneserietegning på Serieskolan i Malmö. Nå har han sagt opp jobben, og satser alt på en levevei som serietegner.

Det siste året har det tatt av. Han har nå 110 000 «Bestis»-følgere på Instagram.

- Jeg har «Bestis»-striper i Pondus-bladet i Sverige og Norge og er i 32 svenske aviser med serien - og nå i Dagbladet. Det betyr at jeg får enda flere lesere, sier Kenneth Larsen, som forteller at han har flyttet fra Malmö tilbake til Stockholm.

- Der bor jeg sammen med kjæresten min, Micke, men han er foreløpig ikke med i serien.

I dag er også et stykke Dagbladet-tegneseriehistorie over. Samarbeidet med de populære seriene Pondus og Lunch er avsluttet og Dagbladets lesere må lete etter disse stripene i VG.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer