TEGNESERIER 5 tips

Tegneserien er på frammarsj. Frode Øverlis «Pondus» er en av høstens mest solgte bøker. Her er andre aktuelle norske og utenlandske hefter å glede seg over.

WALDEMAR HEPSTEIN:

«Snork»

(No Comprendo)

Enestående møte med en sentral kunstner i nyere norsk seriekunst. En antologi som viser mange sider ved den underground-inspirerte Hepsteins talent, både skriftlig og muntlig. Ellevilt både for folk med svake og sterke nerver.

RUMIKO TAKAHASI:
«Rama 1/2»

(Egmont)

Den japanske manga-sjangeren gjør sitt inntog på norsk. Sterk story i renskåren, naivistisk stil. Sprø og spennende serie i pocketformat.

ALAN MOORE, KEVIN O'NEILL m.fl.
«The Leage of extraordinary gentlemen»

(America's Best Comics)

Denne serien, smekk full av historiske og litterære referanser, ble en temmelig laber film. Serien er derimot en fantastisk og fargesterk opplevelse, flott skrevet og detaljrikt og fargerikt i streken.

WALT DISNEY:
«Andebys skurker»

(Egmont)

Bandittene og heksene i denne boka gjør Andeby til et utrygt sted. På mange måter er den sprelske og actionmettete Donald Pocket, også kalt «spaghetti donald», en undervurdert serie. Men den er umåtelig populær blant leseglade barn og et yndet samlerobjekt.

BRIAN AZZARELLO/EDUARDO RISSO:
«Six Feet Under The Gun»

(Vertigo)

Bok nummer seks i en av beste krim-tegneseriene som noensinne er produsert. Handler om hevn, svik og menneskelige følelser på avveier. Hardkokt, nådeløs og briljant skrevet og tegnet.