Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tegnet Brad Pitt for The New Yorker

- Gudskjelov at vi har Google, sier Dagbladet-tegner Finn Graff.

KJENT STREK: Finn Graff sin strek er velkjent fra Dagbladet, blant annet i Magasinet-portrettene fra Theatercafeen.
FOTO: AGNETE BRUN
KJENT STREK: Finn Graff sin strek er velkjent fra Dagbladet, blant annet i Magasinet-portrettene fra Theatercafeen. FOTO: AGNETE BRUN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Tegner Finn Graff er velkjent for sine krasse, politiske karikutertegninger, som har vært et fast innslag i Dagbladet i en årrekke. Det samme har portrettene i Dagbladet Magasinet.

Nå har han tegnet Hollywood-kjendis Brad Pitt til det siste nummeret av det svært prestisjefylte amerikanske magasinet The New Yorker.

- Det er en stor ære å tegne for The New Yorker. Jeg har selv beundret magasinet hele livet, særlig på grunn av coverne, sier Finn Graff til Dagbladet.

The New Yorker er verdenskjent både for sine vitsetegninger og tegnede forsider.

Bilder fra Google
Graffs tegning er til en artikkel om Tim Monich, som er den andre personen på tegningen. «Tim Monich veiledet Brad Pitt for rollen hans i «Inglourious Basterds»», står det under ilustrasjonen.

Monich går for å være en av Hollywoods beste dialektveiledere, og har i tillegg til Angelina Jolies ektemann undervist både Hilary Swank, Matt Damon og Norgesaktuelle Gerard Butler.

Graff forteller at han har brukt bilder av de to fra internett for å danne seg et bilde av personene.

NORSK VERSJON: Brad Pitt og dialektcoach Tim Monich er sett med norske øyne i den nyeste utgaven av The New Yorker. Faksimile: The New Yorker
NORSK VERSJON: Brad Pitt og dialektcoach Tim Monich er sett med norske øyne i den nyeste utgaven av The New Yorker. Faksimile: The New Yorker Vis mer

- Gudskjelov at vi har Google, så jeg kunne finne nok bilder av dem, sier Graff, som har vært profesjonell tegner i 50 år.

Strengere forhold
Dette er ikke første gang Graff har tegnet for det kjente magasinet. For bare noen uker siden hadde han en annen tegning på trykk, og The New Yorker viste sin interesse allerede i 2007, forteller han.

Dette bidraget er et såkalt bestillingsverk, hvor Graff er blitt kontaktet og bedt om å illustrere en bestemt artikkel. Og den amerikanske arbeidsgiveren er visstnok strengere enn hva han er vant til fra Norge.

- De er veldig strenge i forhold til hva de vil ha, og ber om at ting blir rettet opp. De bestemmer mye mer enn i Dagbladet, hvor jeg egentlig får gjøre litt som jeg vil, sier Graff.

- I utgangspunktet hadde jeg tegnet Monich tjukkere og mer karikaturaktig. Men jeg er ganske fornøyd med resultatet. Det er greit å bli korrigert, så lenge de ikke får bestemme fullstendig, sier han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!