Tegnet naken terrorist med Muhammed-påskrift

Adresseavisen tror ikke på reaksjoner.

(Dagbladet.no): Adresseavisen trykker i dag sin egen Muhammed-tegning. Den er å finne i lokalavisas kulturbilag, og viser en muslim med et nakent underliv, og et bombebelte festet til livet.

På overkroppen har han et plagg med påskriften «Jeg er Muhammed og ingen tør trykke meg».

Tegningen kommer som en reaksjon på gårsdagens bombeangrep mot den danske ambassaden i Islamabad.

- Anslaget i går viste terrorens nakne ansikt. Derfor har jeg også tegnet personen naken og avkledd, sier avistegner Jan O. Henriksen til Dagbladet.no.

- Ikke Muhammed

Henriksen benekter imidlertid at den tegnede personen er Muhammed.

- Dette er en hvilken som helst terrorist, som skjuler sine handlinger bak islam, sier tegneren.

Han understreker at han ikke var blant dem som forsvarte Muhammed-karikaturene i Jyllands-Posten, som han karakteriserer som ufine og sjikanøse. 

FRYKTER IKKE BRÅK: Sjefredaktør Arne Blix i Adresseavisen tror folk forstår tegningen som avisa publiserte i dag. Foto: TOM E. ØSTHUUS
FRYKTER IKKE BRÅK: Sjefredaktør Arne Blix i Adresseavisen tror folk forstår tegningen som avisa publiserte i dag. Foto: TOM E. ØSTHUUS Vis mer

Henriksen håper heller ikke at denne tegningen vil bli misforstått.

- Det kan godt være at det er noen som oppfatter dette som en provokasjon. Men jeg kan ikke la være å tegne fordi jeg er redd for å bli misforstått. Hvis man gjør det, overlater man debatten til folk man ikke vil at skal ha monopol på den, sier han. 

Tror ikke på reaksjoner

Overfor NRK karakteriserer sjefredaktør Arne Blix tegningen som kontroversiell, men nødvendig.

- Denne tegningen er selvsagt ikke et angrep verken på Muhammed eller Islam, men på de som utgir seg for å forsvare Muhammed, men som egentlig er mennesker med voldelige hensikter, sier han.

Redaktøren tror heller ikke det vil komme reaksjoner fra muslimer:

- Vi regner med at alle vil se at det er nødvendig å reagere, sier han til NRK.

Glad for støtte

Tegnet naken terrorist med Muhammed-påskrift

Henriksen lagde tegningen i går, og sier han ville forstått deskens avgjørelse om de valgte å ikke sette tegningen på trykk.

Han er imidlertid glad for støtten fra aviskolleger, og redaktør Blix.

- Men man kan jo aldri vite. Kanskje redaktøren tenkte at dette var en enkel måte å bli kvitt en gammel avistegner på, sier han til Dagbladet.no.

b>TERRORENS NAKNE ANSIKT: Adresseavisens tegner mener det var nødvendig å reagere etter terrorhandlingen mot Danmark i går. Denne tegningen kom på trykk i dag.