Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tegnet seg til pris

Karine Haaland ble den første vinneren av Dagbladets tegneseriepris. Hun mottok prisen under tegneseriefestivalen Raptus i Bergen i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Haaland er blitt kalt «norske tegneseriers femme fatale» og «den tøffeste jenta i klassen». Hun fikk prisen, et videreutdanningsstipend på 5000 kroner og en Arne Nøst-tegning, for serien «Karine Haaland».

Dagbladets tegneseriepris skal utdeles årlig, og er opprettet for å stimulere utviklingen av norske kvalitetstegneserier for norske aviser. De øvrige nominerte var Frode Øverlis «Pondus», Ola Heggdals «På kloden», «Mens vi venter på dommedag» av Christopher Nielsen og «Amputerte klassikere» av Steffen Kverneland.

Om prisvinneren sier juryen at hun på kort tid har rykket opp blant de mest spennende og personlige norske serieskaperne på 1990-tallet. Hennes serier inneholder både politisk parodi og sosial satire, og hun bruker en minimalistisk teknikk.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!