Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tegnet Wilders med bombe i det blonde håret

Muhammed-tegner krever at «Fitna» klippes om.

(Dagbladet.no): Den nederlandske politikeren og filmskaperen Geert Wilders har godtatt å klippe om den kontroversielle kortfilmen «Fitna», for å unngå et søksmål fra Dansk Journalistforbund, skriver Hollywood Reporter.

«Fitna», som ble sluppet på torsdag, er blitt anklaget for å være anti-islamistisk. Den nederlanske regjeringen har tatt avstand fra filmen.

Men det er altså ikke derfor Wilders nå har bestemt seg for å klippe den om.

Den danske tegneren Kurt Westergaard, som sto bak Muhammed-tegningen som utløste den såkalte karikaturstriden i 2005, har ikke gitt Wilders tillatelse til å bruke tegningene i filmen. Dermed står Wilders overfor et copyright-problem.

- Jeg vil ikke at tegningen min skal brukes i en forbindelse med noe jeg ikke vet hva er. Hvis Wilders kontaktet meg på forhånd kunne vi diskutert hva han ville bruke tegningen til, sier Westergaard til AP.

Nå har Dansk Journalistforbund truet med å saksøke Wilders for bruken av Muhammed-karikaturen.

«Fitna» har hittil bare vært å se på internett, og da på nettsiden Liveleak.com. Nå er filmen borte. Alle som klikker seg inn på siden får istedet en beskjed om at filmen har blitt fjernet av copyright-årsaker.

Westergaard har uansett tatt en liten hevn allerede. Ifølge den danske avisen Politiken har han nå tegnet Wilders - med en bombe i det blonde håret.

Geert Wilders står bak den kontroversielle kortfilmen «Fitna». Foto: Scanpix
Geert Wilders står bak den kontroversielle kortfilmen «Fitna». Foto: Scanpix Vis mer

- Som avistegner vil jeg ikke forbindes med en spesiell politisk bevegelse. Det er viktig å være objektiv, sier Westergaard til nieuwnieuws.nl.

SE WILDERS-TEGNINGEN HER

image: Tegnet Wilders med bombe i det blonde håret
Kurt Westergaard er misfornøyd med at Muhammed-karikaturen hans blir brukt i «Fitna».
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media