Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Jahn Teigen (1949 - 2020)

- Teigen entret kirka i hvitt

Presten i Ingelstorp kirke minnes jubel fra publikum da en hvitkledd Jahn Teigen sang «Mil etter mil» under en julekonsert.

GRATIS KONSERT: Jahn Teigen var så glad i bygda der han bodde sine siste år, at han ga gratiskonsert i kirken. Video/foto: Nina Hansen Vis mer

INGELSTORP, SVERIGE (Dagbladet): - Det er mange i bygda som husker den konserten, for han begynte konserten ved å komme syngende inn i kirka, helt hvitkledd, uten annet komp enn én person på piano, sier Maria Olsson til Dagbladet.

Olsson er prest i Ingelstorp kirke. Kirka ligger et steinkast unna Klockargården i Ingelstorp, Sverige, hvor Jahn Teigen flyttet i 2008.

Tirsdag kom nyheten om at musiker Jahn Teigen gikk bort på Ystad sykehus helt sør i Sverige mandag kveld. Han ble innlagt samme dag som han gikk bort.

- Satte pris på Ingelstorp

Olsson forteller at Teigen holdt konsert i kirka både i 2008 og året før.

- Vi vet jo hvem Jahn Teigen er. Han var ingen «doldis» eller ukjent person, sier hun.

PREST: Maria Olsson er prest i Ingelstorp kirke. Kirka ligger et steinkast unna Klockargården hvor Jahn Teigen bodde. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
PREST: Maria Olsson er prest i Ingelstorp kirke. Kirka ligger et steinkast unna Klockargården hvor Jahn Teigen bodde. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Begge gangene ble Teigen møtt av en fullsatt kirke, forteller hun.

- Jahn bød på disse konsertene, fordi han satte så stor pris på Ingelstorp og menneskene som bor her. Derfor stelte han det i stand av rein «goodwill».

Sang Pavarotti

Hun forteller at Teigen sang flere tradisjonelle julesanger.

- Det som gjorde mest inntrykk på meg var at han sang «Caruso», den vakre italienske sangen Pavarotti er så kjent for.

GIKK BORT: Den norske artisten Jahn Teigen ble 70 år. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet
GIKK BORT: Den norske artisten Jahn Teigen ble 70 år. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet Vis mer

Men det var ikke bare italienske klassikere på spillelista den kvelden.

- Jeg synes å huske at han sang «Mil etter mil», til stor jubel fra publikum! Det er en låt alle kjenner til. Til og med jeg husker den fra Melodi Grand Prix da jeg var liten.

I går traff Dagbladet eieren av det lokale bakeriet hvor Teigen var stamgjest i en årrekke.

ETTERTRAKTET SANGER: Jahn Teigen var populær også utenfor Norge, og kunne endt opp i et av verdens største band. Video: Embla Augusta Hjort-Larsen / Dagbladet TV Vis mer

Døde mandag

Siden Jahn Teigens dødsfall ble kjent tirsdag, har flere av landets kjendiser delt sine kondolanser og minneord om den avdøde «Mil etter Mil»-sangeren.

- En veldig god kamerat har gått bort. Vi har skrevet mange sanger, men viktigst av alt så har vi hatt det gøy sammen. Tom og jeg var og besøkte han for litt siden, og da var han ikke frisk, sa Teigens Prima Vera-makker Herodes Falsk (65) til Dagbladet.

Tirsdag ettermiddag delte Anita Skorgan (61), som var gift med Teigen fra 1984 til 1987, og som har dattera Sara Skorgan Teigen (35) sammen med ham, et dikt av Sjur Ivarshus til minne om sin nære venn.

Hele Norges coronakart