Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Teigen og stjernefabrikken

Jahn Teigen produserer stadig nye stjerner i sitt studio på Aker Brygge. Mannen som er kjent for sin 0-poengs Grand Prix-opptreden i Europa, planlegger nå et samarbeid med Paul McCartney-skolen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- En snarvei

Han har allerede tatt det opp med sjefen sjøl, Paul McCartney.

- Jeg skal kontakte ham igjen, slik at vi kan drøfte saken nærmere. Neste skritt blir å dra til skolen for å observere i en måned eller to, så jeg kan se hvordan de driver. Jeg har for så vidt også lokaler og kontakter nok til å lage en egen skole her hjemme, sier Teigen.

Har alt i huet

Det var TV2-programmet «Stjerner i sikte» som fikk Teigen på tanken om eget studio. Han var lei av å se motiverte talenter bli slukt av det store intet. I september i fjor åpnet han så dørene til Teigen Studio på Aker Brygge.

- Full storm, sier han om pågangen så langt. Han har måttet utvide med et ekstra rom for å få plass til alle som tar kontakt. Teigen rekrutterer også talenter han snubler over i kulturlivet.

- Vil du bli tannlege, går du på tannlegehøyskolen. Det finnes ingen skole for artister i Norge. Hit kommer det folk som ikke vet hvordan de skal holde en mikrofon. Jeg har vært artist i mange år og har alt i huet, sier Teigen.

Pop og rock

Folk i alle aldrer kommer for å prøve lykken i Teigen Studio. Cirka halvparten skriver tekstene selv. Det går mest i pop og rock, men også en del «Celine Dion». På bordet ligger en sirlig bunke konvolutter.

- Avslag?

- Nei, intensjonskontrakter, svarer Teigen. Så langt har over hundre skrevet under på en avtale med Teigen Studio. Artistene må gjennom en audition før de får sjansen på scenen. Fungerer det, får de tilbud om en intensjonskontrakt. Teigen sier han er lei av å se folk bli flådd i bransjen. Han legger imidlertid ikke skjul på at også han er interessert i å tjene penger.

- Må ha pakka klar

- For å lykkes må du ha et genuint ønske om å fortelle, mener Teigen, som også er opptatt av at imaget skal stemme overens med mennesket. Du seiler ikke langt under falskt flagg.

- Ditt beste råd?

- Skynd deg sakte. Det er viktig å være klar over at det tar tid. Mange vil gjerne på TV med en gang de har én sang, men da har de kanskje både feil sko og feil jakke. Alt må planlegges. Vi må ha hele pakka klar før vi gjør folk oppmerksomme på talentet, sier Teigen.

Hele Norges coronakart