Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Historien om «Optimist»:

Teigen sa det var nok Grand Prix før «Optimist». Så påpekte kompisen en mangel på det nye huset hans

- Jeg tenkte at nok får være nok, men så fikk kameraten min meg på andre tanker, ler Jahn Teigen. 

FÅR HYLLEST: Jahn Teigen blir hyllet av kjente og kjære artister i den nye programserien «En hyllest til Jahn Teigen», som har premiere førstkommende lørdag på TV Norge. Foto Kristin Svorte/Dagbladet
FÅR HYLLEST: Jahn Teigen blir hyllet av kjente og kjære artister i den nye programserien «En hyllest til Jahn Teigen», som har premiere førstkommende lørdag på TV Norge. Foto Kristin Svorte/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Nå har jeg vært så heldig å få 15 fantastiske musikere på besøk på gården min, og det kan hende at det er alderen min som gjør det, men det har vært sterkt og fantastisk flott, sier en rørt Jahn Teigen (67) til Dagbladet tirsdag kveld.

Førstkommende lørdag er det nemlig premiere på programserien «En hyllest til Jahn Teigen» på TV Norge.

Blant gjestene som Teigen selv har invitert til sitt idylliske landsted i Skåne i Sverige er Carola, Didrik Solli-Tangen, Benedicte Adrian og Alexander Rybak - for å nevne noen.

Drømmen var ifølge Teigen selv å skape et sted hvor musikere kunne møtes, finne roen og skape magiske øyeblikk sammen.

Det har resultert i det nye programmet som starter til helga. I løpet av seks episoder får vi høre historiene om Teigens liv og låter, og artistene som blir invitert inn, hyller den folkekjære artisten med sanger fra et langt liv.

På popsenteret er det tirsdag kveld premierefest for det nye programmet, som fikk terningkast tre av Dagbladets anmelder.

Ny garasje

I første episode forteller Teigen mange historier om sangene sine. Deriblant kommer det fram nytt om hvordan hitlåta «Optimist» (1989) egentlig kom til verden.

Til Dagbladet sier Teigen at det var en kamerat av ham som presset på slik at han deltok i Grand Prix for tiende gang, med den kjente låta.

- Du vet, det var kameraten min, Knut Meiner, som kom og maste på at jeg måtte være med på Grand Prix igjen, mens jeg tenkte at nok får være nok, sier Teigen. Han hadde tross alt vært med ni ganger før.

- Men så stod Knut i det nye huset som jeg hadde bygget og skrøt av det, men han la til;

- Du har jo ikke bygget garasje, er du ikke hypp på det, da? Jo, svarte jeg, og så ble det garasje da vet du, forteller Teigen og ler.

- Også kom han opp med navnet «Optimist». Han syntes det passet så bra.

Flyttet til Sverige

I over ti år har Teigen bodd i Sverige. I idylliske omgivelser har han slått seg ned på en gård, med kun fugler, kaniner og rever som omgangsvenner.

- Jeg vil ikke si jeg er ensom, eller hvis jeg er ensom, så trenger jeg den ensomheten, forteller han.

I Sverige får han dyrket musikken, og bare levd i nuet, noe Teigen sier gjør ham lykkelig.

- Jeg må følge mitt eget kompass, ellers blir jeg ulykkelig, sier han og legger til:

- Akkurat nå føler jeg meg som verdens lykkeligste mann, jeg føler kjærlighet og nærhet, og selv om jeg av og til har hjemlengsel, så er det godt det også.

I bakgrunnen høres superlåta «Mil etter mil», og Teigen er klar for sin egen premierefest for «En hyllest til Jahn Teigen».

- Det er kanskje ikke riktig å si, men jeg synes vi alle må hylle oss selv. Vi er heldige som lever og det skal man også hylle, sier han til Dagbladet før han entrer scenen på Popsenteret i Oslo.

«En hyllest til Jahn Teigen» har premiere lørdag 19. november på TV Norge, og i første program er gjestene Carola Häggkvist, Didrik Solli-Tangen og Cir.Cuz.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!