Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Jahn Teigen (1949 - 2020)

- Teigen var bygdas største kjendis

- Det er nok veldig mange her som savner ham, sier nabo Per-Axel Sjöholm. Hvert år inviterte Teigen til 17. mai-feiring i den svenske bygda.

LAGET FEST: Jahn Teigen inviterte svenske venner til 17. mai-feiring da han bodde i Sverige. Video: Nina Hansen / Johannes Theodor Fjeld Vis mer

INGELSTORP, SVERIGE (Dagbladet): - Det er nok veldig mange her som savner ham. Teigen var en av de siste vennlige originalene, og antakeligvis Ingelstorps største kjendis, sier Per-Axel Sjöholm til Dagbladet.

- BYGDAS STØRSTE KJENDIS: Per-Axel Sjöholm tror mange i Ingelstorp savner Jahn Teigen. Foto: Nina Hansen
- BYGDAS STØRSTE KJENDIS: Per-Axel Sjöholm tror mange i Ingelstorp savner Jahn Teigen. Foto: Nina Hansen Vis mer

Sjöholm er gallerist, musiker, journalist og visepresident i Svensk Bokserforbund. Han forteller at Jahn Teigen ofte kom på besøk i galleriet hans i Ingelstorp.

Tirsdag kom nyheten om at musiker Jahn Teigen gikk bort på Ystad sykehus helt sør i Sverige mandag kveld. Han ble innlagt samme dag som han gikk bort.

Den folkekjære artisten levde de siste åra et tilbaketrukket liv på Klockargården i Ingelstorp utenfor Ystad, dit han flyttet i 2008. Sjöholm bor noen minutter unna gården.

- Som Lill-Babs

Sjöholm beskriver Teigen som åpen, vennlig og veldig kunstinteressert.

- Han snakket også mye om datteren sin, som er fotograf, og lurte på om ikke hun kunne stille ut her. Vi hadde et galleri på nesten 500 kvadratmeter, og han begynte å lure på om han ikke kunne holde konsert her en dag også.

Han tror Teigen likte seg i Ingelstorp fordi han kunne være mer anonym enn i Norge.

- Mange i Sverige husker Jahn Teigen som han som kom sist i MGP. Det tror jeg var noe av det han likte. Han fikk ikke den typen oppmerksomhet, og følte seg nok trygg her.

Likevel var han klar over hvor kjent Teigen var i Norge.

- Jahn Teigen i Norge er vel som Lill-Babs i Sverige, slår han fast.

Sjöholm er gallerist, musiker, journalist og visepresident i Svensk Bokserforbund. Han minnes Jahn Teigen som åpen, ydmyk og kunstinteressert. Foto: Nina Hansen
Sjöholm er gallerist, musiker, journalist og visepresident i Svensk Bokserforbund. Han minnes Jahn Teigen som åpen, ydmyk og kunstinteressert. Foto: Nina Hansen Vis mer

- Ydmyk

Sjöholm forteller at Teigen arrangerte fest i Ingelstorp hver 17. mai.

- Da var alle nordmenn i området invitert, men også de lokale. Han bød alltid på norsk mat.

Først og fremst minnes han Teigen som ydmyk.

- Han framhevet aldri seg selv, og pratet alltid om andre. Og han var enormt glad i datteren sin, og syntes bildene hennes var det fineste man kunne se.

Teigen etterlater seg datteren Sara Skorgan Teigen (35) som han fikk med Anita Skorgan.

Hele Norges coronakart