Teigens null på britisk TV

LONDON (Dagbladet): Jahn Teigen er en av hovedpersonene i et britisk kultprogram som skal presentere Melodi Grand Prix på sin egen måte. Jahns berømte null-poengs-opptreden har gjort ham spesiell for engelskmennene i Grand Prix-sammenheng.

Det er i et 50 minutters langt program på den britiske Channel 4 at Jahn Teigen igjen presenteres for det britiske publikum. Produksjonsselskapet Rapid TV har vært i Oslo og gjort nye opptak med Jahn Teigen.

Produsent Nick Corrwraght i Rapid TV sier til Dagbladet at Jahn Teigen var selvskreven da de bestemte seg for å lage en brei presentasjon av Melodi Grand Prix.

- Jahn har en helt spesiell historie. Han fikk null poeng og ble gjennom dette en slags folkehelt i hjemlandet. I England er det mange artister som har hatt sterke låter, men aldri slått til etter Grand Prix, sier Nick Corrwraght.

Den 50 minutters lange produksjonen skal sendes på 'Trash TV' 2. mai. I tillegg er det planen å sende programmet i reprise på samme kanal uka etter.

Flere portretter

- Vi har laget egne portretter på sju av artistene som har opptrodt i Melodi Grand Prix. I tillegg vil vi selvsagt vise klipp fra dette arangementets historie siden starten og til nå, sier produsenten til Dagbladet.

-Er det mye Jahn Teigen i programmet?

-Han er en av sju artister som vi har gjort mere ut av. Jahn snakker litt om Grand Prix, sin egen Grand Prix-historie og at han ikke ville vært denne erfaringen foruten.

Programmet er en del av Channel 4äs kultprogram 'Trash TV', noe som kan bety at Grabnd Prix-arrangementet får det glatte lag.

-Er dette ment som et moro-program?

-Nei, men programmet vil inneholde litt moro og like mye alvor. Vi har imidlertid konsentrert oss mest om det musikalske, hvilket faktisk er ganske spennende, sier Nick Corrwraght.

Kostbart

Denne produksjonen har vært kostbar for Channel 4, og det er spesielt BBC som har gjort penger på sitt klipparkiv. På grunn av at produksjonen inneholder så mye arkivmateriale så er det uklart om programmet sendes utenfor Storbritannia.

GP-VETERANEN: Jahn Teigen har kult-status i Storbritannia.