GENERALPRØVE I DAG: Kjetil Mørland og Debrah Scarlett har allerede stått på Eurovision-scenen en rekke ganger, til flere generalprøver og delfinalen som ble avholdt torsdag kveld. I dag skal de gjennom to generalprøver. Under den første generalprøven opplevde de østerrikske arrangørene tekniske problemer. Foto: NTB Scanpix
GENERALPRØVE I DAG: Kjetil Mørland og Debrah Scarlett har allerede stått på Eurovision-scenen en rekke ganger, til flere generalprøver og delfinalen som ble avholdt torsdag kveld. I dag skal de gjennom to generalprøver. Under den første generalprøven opplevde de østerrikske arrangørene tekniske problemer. Foto: NTB ScanpixVis mer

Tekniske problemer under Eurovision-generalprøven

- Vi kommer tilbake.

WIEN (Dagbladet): Den første generalprøven til årets hovedfinale i Eurovision, som blir avholdt i Wiener Stadthalle i Wien, gikk ikke helt etter planen.

Midt under prøvene måtte de tre programlederne Mirjam Weichselbraun, Alice Tumler og Arabella Kiesbauer underholde publikum mens arrangørene fant ut hva som var galt.

- Det er noen tekniske problemer her, men det løser seg, sa de fra scenen.

Nå ser det derimot ut til at problemet er under kontroll, og at sendingen igjen går som planlagt.

En rekke prøver Deltakerne i hovedfinalen skal gjennom flere prøver før det gjelder under hovedfinalen lørdag kveld. Den første prøven avholdes fredag klokka 14, mens andre prøve avholdes i kveld klokka 21.

I morgen er den siste prøven klokka 13, før det virkelig gjelder i hovedfinalen klokka 21.

Problemer for svenskene Svenskenes håp Måns Zelmerlöw og låta «Heroes» har hatt flere tekniske problemer i Wien. Flere detaljer på sceneshowet har ikke vært i boks, og det har vært problemer med kameravinkler.

- Det har ikke vært mine beste gjennomganger. Det er en del å gjøre, sa han tidligere denne uka til Expressen.

Etter den andre generalprøven før delfinalen torsdag kveld sendte representanter for den svenske delegasjonen en smørbrød-liste til de østerikske arrangørene med hva de måtte forbedre.