Tekstene er så speisa som man kan vente av et band som befinner seg i kosmos

Sløye lyder fra Disaster in the Universe.

Foto: Jørgen Nordby / Brilliance
Foto: Jørgen Nordby / Brilliance Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Jungeltelegrafen har lenge hvisket om trioen Disaster in the Universe, som gjennom konserter, festivalopptredener, singler (spesielt sommerhit'en «Beach House» fra 2012) har vakt stor forventning.

I dag kommer den første langspilleren, i en sjanger de selv har døpt «psykedelisk-electropica-rock». Albumcoveret viser en øde øy med en bassengformet lagune, omkranset av palmer, snurrende rundt i solsystemet. Den eksotiske musikken bryter som skumfylte brenninger mot fristende strender.

Den fyller horisonten fargerikt fra vegg til vegg; en blanding av klimprende rytmer, elektroniske lysglimt og gyngende driv, holdt på plass av energiske trommer og avslappet bass.

Vokalisten Dosser Brandt har en lys stemme som smyger de bølgende melodiene ut i landskapet. Tekstene er så speisa som man kan vente av et band som befinner seg i kosmos. Helstøpt og gjennomført.

Forførende toner, låter du bestiller i strandbaren, sammen med en høy drink, så kan du bruke tida under stråtaket til å gruble over universet, ledsaget av den finurlige, drømmeaktige, undrende poesien og la musikken suge deg «back to the ocean, everything open», som det lyder helt til slutt på denne lekre plata.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer