Teksttunge rockere

Forfatter Tore Renberg mener rocketekster ikke bare bør handle om fritid og øl. Biblioteker er for eksempel glimrende rocketekstmateriale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det gamle kraftselskapet Stavanger Energi la ned for flere år siden, men har fått et nytt liv som navnet på forfatter Tore Renbergs (33) albumaktuelle band.

-  Navnet passer oss perfekt. Alt jeg skriver, både bøker og filmer, er basert på energi. Dessuten følger vi en lang tradisjon av band som har byen de kommer fra i navnet sitt. Som New York Dolls, sier vokalist Tore Renberg.

Stavanger Energi ble dannet etter at Renberg møtte gitarist Børre Jacobsen på filmsettet til «Monstertorsdag» i 2003. Begge var på utkikk etter et nytt band og delte fascinasjonen for nyveiv generelt, og åttitallsheltene i The Aller Værste og svenskene i Doktor Kosmos og Bob Hund, spesielt.

Band som har minst en ting til felles: Tekstfokus.

-  Norsk rock er kanon for tida, men det er en stor sorg for meg at rockerne her i landet ikke bruker språket sitt, sier han.

Imponerende språk

For frontfiguren i Stavanger Energi er arbeidet bak en rocketekst like seriøst som i en roman.

-  Alle band trenger ikke å synge om fritid og øl. Jeg liker tanken på at man forbinder rock også med noe så urocka som biblioteker eller en 2CV. På «Det amerikanske valget» har vi en låt som handler om at det er viktig at familier holder sammen i tykt og tynt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer