Tele-Tormod blir for mektig

Telenors oppkjøp av Canal Digital skaper bølger blant mediebransjens viktigste aktører. Konkurransetilsynet krever nå en forklaring fra Telenor. ViaSat mener konkurrenten ødelegger for seg selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Etter at det i går ble kjent at Tormod Hermansens Telenor hadde kjøpt den andre halvparten av Canal Digital fra den tidligere partneren Canal +, har flere begynt å bekymre seg over Telenors voldsomme maktkonsentrasjon innen fjernsynsdistribusjon.

Bekymret

- Vi registrerer at Telenor blir en større og større aktør, og at de nå opererer både som distributør og som innholdsleverandør. Det går en grense for hvor store Telenor kan bli, og det er skummelt hvis de begynner å diskriminere enkelte kringkastere i en sånn plattform, sier rådgiver Dag Løvdal i Statens medieforvaltning.

- ViaSat er fortsatt en konkurrerende operatør på denne satellittbaserte plattformen. Men oppkjøpet kan legge forholdene til rette for et oppkjøp eller en fusjon mellom ViaSat og Telenor. Da ville vi fått problemer.

Sendt brev

Samme dag Konkurransetilsynet ble informert om oppkjøpet, tok de formelt kontakt med Telenor.

- Telenor får med dette utvilsomt en stor markedsandel, og vi har derfor sendt brev til Telenors advokater. Det er for tidlig å si om dette oppkjøpet gjør konkurransesituasjonen kritisk, sier informasjonssjef Elin Kleven i Konkurransetilsynet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer