Telefonkioskene får evig liv

De 100 røde telefonkioskene som befinner seg rundt om i landet er sikret vern og vedlikehold for framtida.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I dag møtes assisterende riksantikvar Sissel Rønbeck og konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i Telenor får å skrive under avtalen om vern.

Signeringen finner sted i den aller første kiosken, som ble utplassert på Akershuskaia i Oslo.

– Telefonkiosker av denne typen er et viktig element i den historiske utviklingen av telekommunikasjon i Norge, og formålet med avtalen er å sikre og bevare et av de mest synlige og kjente kulturminnene tilknyttet Telenors virksomhet, skriver Norsk Telemuseum i en pressemelding.

- Kioskene er en viktig miljøeksponent og et fremragende eksempel på norsk funksjonalistisk industridesign som har fått internasjonal anerkjennelse.

(NTB)

<strong><b>FOLKEFEST FOR TELEFONEN:</strong></b> 
- 50 000 mennesker her i landet har ventet tilsammen 300 000 år på telefon, sa lederen i Telefonsøkendes forening John Giæver i sin ifølge NTB gripende tale da denne telefonkiosken ble avduket i Ekraveien. Foto: NTB / SCANPIX
FOLKEFEST FOR TELEFONEN: - 50 000 mennesker her i landet har ventet tilsammen 300 000 år på telefon, sa lederen i Telefonsøkendes forening John Giæver i sin ifølge NTB gripende tale da denne telefonkiosken ble avduket i Ekraveien. Foto: NTB / SCANPIX Vis mer
MANGSLUNGEN BRUK: 70 år etter at den første telefonkiosken ble utplassert på Akershuskaia i Oslo, ble det arrangert en vielse i en telefonkiosk av den gode gamle typen. Denne kiosken står rett utenfor Vålerenga kirke, og prest Einar Gelius måtte ikke bevege seg langt fra kirkegulvet for å vie Grete Irene Myrslett, Oslo, og Frode Tangedahl Strømø, Haugesund.
PYNTET TELEFONKIOSK: Leder i Telefonsøkendes forening John Giæver Giæver taler med den vakkert blomsterpyntede telefonkiosken i bakgrunnen. Han hyllet Telefonanlegget, som 86 år etter at telefonen ble oppfunnet hadde kunnet bringe dette tekniske mesterverk ut til Ekraveiens beboere, om ikke en til hver, så i alle fall en på deling.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer