FM-slukkingen:

Telefonstorm om DAB: Folk våknet til lydløse radioer

Klokken 15.00 hadde NRK fått inn hele 728 telefoner fra folk som ikke fikk lyd i radioene sine.

KLAGESTORM: Allerede klokken 10.30, ca. tre kvarter før FM-slukkingen i Nordland, hadde NRKs publikumsservice fått inn 233 klagetelefoner fra folk med tause radioer. Her fra fra den direktesendte slukkeseremonien i Bodøs nye storstue Stormen Bibliotek. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix
KLAGESTORM: Allerede klokken 10.30, ca. tre kvarter før FM-slukkingen i Nordland, hadde NRKs publikumsservice fått inn 233 klagetelefoner fra folk med tause radioer. Her fra fra den direktesendte slukkeseremonien i Bodøs nye storstue Stormen Bibliotek. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Klokken 11.11 i dag gikk startskuddet for omleggingen FM-nettet til DAB, da de første FM-senderne ble slukket i Nordland.

Men selv før slukkingen startet har telefoner fra radiolyttere fra hele landet, rast inn til NRKs publikumsservice.Fra klokken 24.00 til klokken 10.30 onsdag, hadde de fått hele 233 telefoner med DAB-spørsmål. 57 av disse kom mellom klokken 24.00 og 08.00.

Klokken 15.00, som fortsatt er før majoriteten kommer hjem fra jobb, var tallet 728.

Måtte søkes opp på nytt

Grunnen er at mange NRK-kanaler i natt ble flyttet fra riksblokka til regionblokka, slik at folk ble nødt til å søke dem opp på nytt. Dermed våknet folk over hele landet opp til tause radioer.

- Omleggingen i natt har ført til at en del folk har mistet lyden og våknet opp til stille radioer, sier sier Carina Berge, leder for NRKs publikumservice, til Dagbladet.

- I tillegg er nesten alle kanalene flyttet fra DAB til DAB+. Det er fordi det er DAB+ som er den vedtatte standarden i Norge, og det ble vedtatt i Stortinget i 2011. Det ble bestemt at det skulle gjøres i 2017, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer