Telenor byr på Canal Plus

Kan sikre seg Premier League-rettighetene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Telenor har lagt inn bud Canal Plus, og innen en drøy uke skal det avgjøres om det norske selskapet sikrer seg betal-tv-kanalens verdifulle sports- og filmrettigheter - blant annet til engelsk Premier League, skriver svenske Resumé.

Det har lenge gått rykter om oppkjøpsforsøket, og ifølge Resumé er Telenor nå eneste budgiver.

- Telenor har lenge gitt uttrykk for at de ønsker å eie rettigheter til innhold i tillegg til å drive med distribusjon. Et eventuelt bud på Canal Plus er enda et eksempel på det, sier Arne-Inge Christophersen i mediebyrået Universal Initiative Media til Dagbladet.no.

Bekymret politiker

Om Canal Plus-budet er vellykket, vil Telenor kontrollere tre filmkanaler, sportskanaler og distribusjon gjennom Canal Digital og RiksTV. Telenor er også storaksjonær i A-pressen, som eier TV 2.

Telenors betydelige maktposisjon i Medie-Norge bekymrer Ulf Erik Knudsen, mediepolitisk talsmann i Fremskrittspartiet.

- Jeg er bekymret, men utover det er det vanskelig å kommentere rykter. En eller annen gang må tilsynene våkne og sette ned foten, sa Knudsen til NA24 Propaganda i begynnelsen av mai.

Arne-Inge Christophersen mener Telenor har en strategisk interesse av å kontrollere innhold, som de så kan tilby på ulike plattformer.

FOTBALL PÅ MOBILEN?: Telenor har ulike strategiske interesser for å ønske seg Canal Plus. Foto: SCANPIX/AP
FOTBALL PÅ MOBILEN?: Telenor har ulike strategiske interesser for å ønske seg Canal Plus. Foto: SCANPIX/AP Vis mer

- Ett eksempel kan være fotball på mobil. At man tilbyr innholdet på mobilen, men bare så lenge kunden har mobilabonnement på Telenor. Det er mye spennende som skjer på dette området, sier han.

Millionoverskudd

Ifølge Resumé har Canal Plus foretatt betydelige nedskjæringer i forbindelse med et eventuelt oppkjøp. Omtrent 40 personer i administrasjonen har fått sparken den siste tida.

Canal Plus har drøyt 900 000 abonnenter i Norden.

Betalkanalen ventes i år å omsette for drøyt to milliarder kroner og ha et overskudd på over 200 millioner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer