– Telenor er for mektig

Mediepolitikere er skremt over den mektige posisjonen til Telenor, men vet ikke hvordan de skal bremse giganten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): 3. september lanseres det nye digitale bakkenettet, RiksTV av eierne NRK, TV 2 og Telenor. Digitaliseringen av mediene har gitt Telenor en unik maktposisjon.

– Da vi i sommer forsøkte å skaffe oss en oversikt over Telenors stilling i dette markedet, ble vi sjokkert. Vi så da klart at Telenor sitter på alle sider av bordet i norsk medielandskap. Dette skremmer meg, sier mediepolitisk talsmann i Frp, Ulf Erik Knudsen, til Ukebrevet Mandag Morgen.

Han får støtte av Venstres Trine Skei Grande som er overbevist om at Telenor har vært svært bekvem med at politikerne i liten grad har oversikt over selskapets reelle maktposisjon.

Stemningsskifte

Mandag Morgen har hatt samtaler med en rekke framtredende kultur- og mediepolitikere. Samtalene avslører at det er et politisk stemningsskifte på gang overfor Telenor. Fra å ha blitt sett som den nasjonale leverandøren av teletjenester, blir selskapet i økende grad betraktet som den dominerende premissgiveren i digitaliseringen av mediemarkedet.

– Telenor er en beinhard markedsaktør som må behandles likt med de andre aktørene som nå gjør seg gjeldende i det norske markedet. Vi kan ikke ha ett sett regler for Telenor og andre for Mecom. Det går ikke an å gå av skaftet når Schibsted bommer på en prosent eller to i en eiersak og forholde seg passiv til Telenors vekst, sier Ulf Erik Knudsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer