Telenor i alle kanaler

Venstre vil splitte giganten. Jan Omdahl kommenterer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Venstre mener Telenor er blitt for stort og mektig. Nå vil partiet at giganten skal splittes i to: En tjenestedel og en infrastrukturdel.

TELENORS kontroversielle beslutning om å koble seg fra nettsentralen NIX tidligere i år fikk PR-messige ringvirkninger langt utover det selskapet hadde forutsett. Det startet en bred og opphetet debatt om Telenors mange roller i det norske nettverkssamfunnet, om fordeling av makt og penger mellom innholdsleverandører og tjenesteleverandører, og om hvorvidt Telenor og andre brebåndsleverandører er i ferd med å underminere den såkalte nettnøytraliteten og skape et lagdelt Internett etter modell fra kabel-TV.

I helga ga Venstres landsstyre sin støtte til ungdomspartiets forslag om å dele giganten i to. «Venstres landstyre mener tjenestedelen og den infrastrukturdelen av Telenor som aksess utgjør bør skilles i to separate selskaper og ber samferdselsministeren utrede mulighetene for et slikt skille», heter det i en uttalelse.

UNGE VENSTRE var tidlig ute med å påpeke det samfunnsmessig uheldige i at Telenor opererer både som en dominerende leverandør av bredbåndstilgang, med mellom 50 og 60 prosent av totalmarkedet, og som en stadig viktigere aktør innenfor innhold og tjenester i det samme nettet, med eierskap i blant andre Canal Digital, RiksTV, A-Pressen og TV2.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer