DEBATT

Debatt: Telenor

Telenor mangler en samfunnskontrakt

Her har alle satt seg på hver sin knaus.

HAR TILLIT: Konsernsjef i Telenor, Sigve Brekke, har fortsatt styrets tillit - til tross for mye bråk i konsernet den siste tida. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
HAR TILLIT: Konsernsjef i Telenor, Sigve Brekke, har fortsatt styrets tillit - til tross for mye bråk i konsernet den siste tida. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Vi har de siste dagene vært vitne til en maktkamp i ledelsen av Telenor. Idag hevdes det at det aldri har vært noen personkonflikt. Vel, for oss utenforstående har det virket annerledes.

Når styret, styreleder og konsernsjef ikke kan stå sammen utad – fysisk – i møte med media, vitner det om stor avstand mellom aktørene. Her har alle satt seg på hver sin knaus. Det er et bilde på følgende: «Du får ikke leke mer i våres gård – er ikke venner med deg mer.»

Husk at dette er aktørene som legger selskapets strategi og gjennomfører veivalgets mål.

Og, de er forvaltere av folkets verdier.

Telenor har en samfunnskontrakt med det norske folk, heri å ha en etisk overbygging i strategi og etiske handlinger i drift, som aksepteres av det norske folk. Denne samfunnskontrakten gir ikke rom for korrupsjon og fusk med lederes CV.

Det blir advart mot politisk innblanding i hvorledes Telenor skal løse floken de har satt seg i. Etter mitt syn er advarselen et forsøk på å la Telenor få styre virksomheten etter etiske regler selskapet selv setter. Jeg mener ministeren har et klart mandat til å forlange at selskapets samfunnskontrakt overholdes, og at hun klargjør for styret og konsernsjef at de vil bli skiftet ut om kontrakten ikke innfris.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer