Telenor skeptisk til å utlevere ip-adresser

Også Datatilsynet synes det nye vedtaket er problematisk.

HAR DU LASTET NED DENNE ULOVLIG?: Monsters vs. Aliens er en av de mest nedlastede filmene fra Pirate Bay. Gårsdagens vedtak fra Post og teletilsynet vil gjøre det lettere for rettighetshaverne å få vite identiteten til de som deler musikk og filmer ulovlig. Foto: Filmweb.
HAR DU LASTET NED DENNE ULOVLIG?: Monsters vs. Aliens er en av de mest nedlastede filmene fra Pirate Bay. Gårsdagens vedtak fra Post og teletilsynet vil gjøre det lettere for rettighetshaverne å få vite identiteten til de som deler musikk og filmer ulovlig. Foto: Filmweb. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I går vedtok Post- og teletilsynet at rettighetshaverne kan få vite identiteten til de som laster ned filmer, musikk eller bøker ulovlig. Forutsetningen er at tingretten mener det er sterk grunn til mistanke.

- Dette et veldig viktig vedtak, sier Rune Ljostad ved advokatfirmaet Simonsen. Advokatfirmaet arbeider for film- og musikkindustrien og har konsesjon til å overvåke fildelerne. - Teleselskapene må rette seg etter dette- Post- og teletilsynet (PT) har ombestemt seg når det gjelder regelen om opphevelse av taushetsplikten. Hittil har PTs holdning vært at loven ikke åpner for at rettighetshaverne kan få vite ip-adresser, men nå åpner vedtaket for at flere enn politiet kan få vite disse. Domstolen må selvsagt avgjøre dette, men vanligvis vil domstolen legge seg på samme linje som PT, og da har teleselskapene å rette seg etter dette.

Norges største teleselskap er imidlertid ikke like sikre på om dette innebærer noen forandring fra dagens praksis.- Vi forholder oss selvsagt til norsk lov og politimyndighet, som vi allerede gjør i dag. Når noen tar kontakt med oss og påstår at våre kunder gjør noe ulovlig på nett, henviser vi dem til politiet. Så vil politiet gjøre en lovlighetsvurdering før de eventuelt ber oss om info om kunde som er mulig å hente ut. Vi støtter selvfølgelig norsk politi i deres etterforskning der vi kan, sier informasjonssjef Atle Lessum i Telenor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer