Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Telenor tilbyr ti øre - Discovery vil ha kaffekopper

Håper en prisvekst på ti øre i måneden kan løse tv-floken.

NØDHJELP: Over en million nordmenn har mistet flere tv-kanaler, blant dem TV Norge. Ylvis leide tirsdag kveld en storskjerm og viste programmer på Youngstorget i Oslo for å hjelpe dem som er rammet av konflikten. Oppmøtet var så som så. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
NØDHJELP: Over en million nordmenn har mistet flere tv-kanaler, blant dem TV Norge. Ylvis leide tirsdag kveld en storskjerm og viste programmer på Youngstorget i Oslo for å hjelpe dem som er rammet av konflikten. Oppmøtet var så som så. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Over én million husstander mistet tilgangen til 13 tv-kanaler da forhandlingene mellom TVNorge-eier Discovery Networks og Canal Digital-eier Telenor strandet natt til mandag

Partene har i lengre tid kranglet om hvor mye sistnevnte skal betale for å kunne distribuere Discoverys kanaler.

Nytt tilbud Dagbladet vet at Telenor nå har kommet med et tilbud som tilsvarer en prisvekst på 10 øre per måned per kunde for alle de 13 kanalene. Tippeligaen er ikke med i denne forhandlingen, men skal behandles separat.

- Vi kommenterer ikke tallene. Vi vil ikke bekrefte eller avkrefte forhandlingene, men vi håper vi skal få til en avtale, sier informasjonssjef i Telenor, Tormod Sandstø.

TVNorges informasjonssjef Espen Skoland sier at partene er langt fra å komme til enighet. 

- Jeg kan bekrefte at forhandlingene fortsatt pågår og at partene står langt fra hverandre, sier han til Dagbladet.

- Norgeshistoriens dyreste kaffekopp Discovery har fått mye oppmerksomhet for sitt ønske om «en kaffekopp» ekstra i året.

Sjef Harald Strømme ba om «en prisøkning for våre 13 kanaler, tilsvarende 1 kopp kaffe, per kunde per år».

Telenors informasjonssjefen for Telenors satellitt-tv-selskap, Canal Digital, Kenneth Tjønndal Pettersen, sa til Kampanje at han tror «folk flest skjønner at dette ikke handler om en kaffekopp».

- Dette er i så fall norgeshistoriens dyreste kaffekopp, sa han til Kampanje.

- Skaffer kaffetrakter Torsdag kveld ble det kjent at Canal Digital vil betale for kundenes DPlay-abonnement til 79 kroner.

- Har det gått opp for Telenor at vårt innhold er mer verdt enn det de har vært villige til å betale til nå? Hvis vi kan få 79 kroner måneden fra Telenor, blir våre opprinnelige krav bare lommerusk. Nå snakker vi kaffetrakter, slo Discovery Networks kommunikasjonsdirektør Espen Skoland fast.

Telenor har avvist at DPlay-utspillet er et signal på at forhandlingene kommer til å dra ut i tid.

- Det er ikke et signal i den ene eller andre retningen. Det har ingen ting med forhandlinger å gjøre, og er et rent kundetilbud som vi gjør nå. Vi håper at avtalen kommer på plass igjen så fort som mulig.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media