Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Telenor vil ha ekstrabetalt

Telenor vil ta betalt av nettaktører som VG, NRK og YouTube for å overføre videoene deres på nettet.

MER PENGER: Hvor ellers skal vi hente pengene fra, spør Telenors ledelse. Foto: Jarl Erichsen / Scanpix
MER PENGER: Hvor ellers skal vi hente pengene fra, spør Telenors ledelse. Foto: Jarl Erichsen / Scanpix Vis mer

Telenor viser til at veksten i video over Internett har vært eksplosiv og vil at innholdsleverandørene skal være med og ta regningen for investeringene de har vært nødt til å gjøre, skriver Dagens Næringsliv.

- Vi må forholde oss til en helt ukontrollerbar trafikk. Dette betyr at vi må overinvestere i kapasitet i nettet for å være på den sikre siden. Spørsmålet blir da: Hvor skal vi hente pengene fra? spør teknologidirektør Rolv-Erik Spilling i Telenor.

- Dobbelt betalt Telenor anslår at trafikken om bare fem år vil være dobbelt så stor som i fjor, en vekst som skyldes at nordmenn bruker sine nettbrett og smarttelefoner til å se stadig mer video og TV på nett.

Telenors krav blir ikke sett på med blide øyne fra innholdsaktørene.

- Telenor tar seg allerede betalt fra sluttbrukerne. Da blir det ekstra pussig å ta seg betalt fra VG i tillegg, sier administrerende direktør i VG Nett, Jo Christian Oterhals.

- Bakvendt Han sier at VG ikke kommer til å betale hvis Telenor krever det, og mener politiske myndigheter i så fall må gripe inn.

Også kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas i NRK er skeptisk, mens Google-sjef Jan Grønbech mener at tjenestene fra Google og YouTube er en av de største årsakene til at norske brukere og bedrifter kjøper internettilgang og at det derfor blir bakvendt av Telenor å kreve betaling.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media