Telenor vil tilbakebetale pengene

Beklager stemmefadesen i Eurovision.

||| (Dagbladet.no): Da Stian Barsnes Simonsen leste opp de norske stemmene under Eurovision-finalen i Moskva forrige lørdag, var det bare fagjuryens vurderinger som var med i beregninga.

Grunnet en teknisk feil - som foreløpig ikke er redegjort for - ble det norske folks telefonstemmer ikke talt med da poengene skulle summeres.

Det kostet fem kroner å stemme, via sms eller innringing, og det var mulig å stemme opptil 20 ganger. Netcom og Telenor mottok tilsammen rundt 270 000 stemmer, hvilket vil tilsvare en inntekt på rundt 1,35 millioner norske kroner.

Informasjonssjef Elisabeth Evjen i Telenor sier i dag til Dagbladet at teleoperatøren har besluttet å tilbakebetale pengene til de som stemte.

- Telenor ønsker at folk skal få tilbakebetalt pengene som de brukte ved å stemme via SMS eller telefon. Dette innebærer at vi frafaller vår del av inntekten, opplyser Evjen.

Planen er å abbonentene pengene tilbake gjennom en kreditering, eller et avslag på neste faktura.

- Det er beklagelig at stemmene ikke kom fram, sier informasjonssjefen, som opplyser at Telenor skal ha et møte med den tyske leverandøren Digame på mandag for å finne ut hvor feilen har oppstått.