- Telenors nedkopling fra NIX er uproblematisk

Mener Post- og teletilsynet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter at Telenor koblet seg fra NIX, (Norwegian Internet eXchange) knutepunktet alle de store norske nettleverandørene er koblet sammen i, har reaksjonene vært mange og sterke.

I går sa Torgeir Waterhouse, seniorrådgiver hos Forbrukerrådet, til Dagbladet.no at Telenors handlemåte er «veldig uheldig» og «kan være starten på en mer tungvint og operatørstyrt netthverdag». (Waterhouse stiller til direkte nettmøte om Telenor-saken på Dagbladet.no i morgen, fredag, kl. 12.)

- UproblematiskDet har vært knyttet en del spenning til hvilke konklusjoner Post- og teletilsynet (PT), en etat med ansvar for å regulere og overvåke post- og telekommunikasjonssektoren i Norge, ville komme med i sin rapport om saken. I går leverte tilsynet sin rapport om «Telenors samtrafikkavtaler for Internettrafikk» til Samferdselsdepartementet, og konklusjonen er klar:

Utmeldingen skaper ikke problemer med hensyn til muligheten for å oppnå alle-til-alle-kommunikasjon på Internett i Norge..

«Telenors nedkopling fra NIX medfører ingen problemer», lyder overskriften på tilsynets hjemmeside. Derfra lenkes man videre til rapporten (pdf).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer