Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Teletubbies»-babyen holdt identiteten hemmelig i 13 år - nå står hun fram

Baby-sola er blitt voksen.

POPULÆR: Den lattermilde babyen ble aldri navngitt av produksjonsselskapet i forbindelse med «Teletubbies»-rollen. 13 år senere har den unge skuespilleren sluppet katta ut av sekken. Foto: BBC
POPULÆR: Den lattermilde babyen ble aldri navngitt av produksjonsselskapet i forbindelse med «Teletubbies»-rollen. 13 år senere har den unge skuespilleren sluppet katta ut av sekken. Foto: BBC Vis mer

(Dagbladet): «Teletubbies», eller «Teletubbiene» som det het her hjemme, var en britisk barneserie som ble sendt mellom 1997 og 2001.

Historien om de fire «tubbiene» ble en stor suksess for vertskanalen BBC, som senere solgte programmet til 120 land - deriblant TV 2. 

I det fargerike, fiktive universet fantes det også ei glødende sol - i form av en baby - som smilte og lo. Baby-sola ble etter hvert et kjent fjes i Storbritannia, uten at noen egentlig visste hvem det var.

- Skjult det lenge Da BBC la programmet på hylla i 2001 skulle det gå lang tid før den mystiske babyen ga lyd fra seg.

Nå, 13 år senere, er den unge skuespilleren blitt 19 år og student.

Jess Smith fra Edenbrigde røpte sin tidligere tv-karriere via Facebook nylig.

-Jeg er sola fra «Teletubbies». Jeg har skjult det kjempelenge, men etter mye oppfordring fra studievenner har jeg valgt å stå fram, skriver hun, ifølge Daily Mail.

Smith, som forklarer at mange kjenner henne igjen fra hun var baby, var bare noen måneder gammel da hun ble plukket ut til å spille den smilende sola.

- Jeg har ikke forandret meg så mye. Jeg ler like mye ennå, sier hun.

Under opptakene ble Smith plassert i en høy stol, der faren fikk dattera til å le ved hjelp av en bamse. Innsatsen ble belønnet med 250 pund og en boks med leker.

Jess ble oppdaget på en helsestasjon, der en ansatt hadde fått i oppdrag av produksjonsselskapet å se etter smilende babyer. Resten er historie.

Ifølge Daily Mail er BBC i gang med 60 nye «Teletubbies»-episoder. Det spørs om ikke 19 år gamle Jess Smith er blitt for gammel til å børste støvet av rollen som ga henne stjernestatus på slutten av 90-tallet.

LIK? 19-åringen har skjult stjernerollen i 13 år. Slik ser hun ut i dag. Bilde med tillatelse med Jess Elizabeth Smith.
LIK? 19-åringen har skjult stjernerollen i 13 år. Slik ser hun ut i dag. Bilde med tillatelse med Jess Elizabeth Smith. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media