Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Telle blir teatersjef

TRONDHEIM (Dagbladet): En eldre herre forsvinner, og inn på scenen kommer en yngre kvinne: Instruktøren Catrine Telle (nesten 46) får etter alt å dømme jobben som sjef ved Trøndelag Teater, etter Ola B. Johannessen (60).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Catrine Telle, som ble oppfordret til å søke av skuespillere ved teatret, er klar favoritt til teatersjefstillingen, nå når intervjurunden snart er over.

Åtte personer har søkt; Catrine Telle er en av tre søkere som har bedt om konfidensiell behandling av søknaden.

I neste uke har ansettelsesrådet et siste møte, før kandidaten til teatersjefstillingen presenteres for de ansatte på et allmøte. Den formelle ansettelsen skjer i styremøtet 14. juni.

Jobben med å finne Ola B. Johannessens etterfølger ble lettere enn styremedlemmene hadde fryktet.

- Vi har to- tre kandidater som er med i et finaleheat, er alt styreformann Marvin Wiseth vil si til Dagbladet.

Wiseth regnet først med at en ny teatersjef ikke ville bli å finne på ei søkerliste. Han avviser spekulasjoner om at styret har bedt noen om å søke jobben.

Tøff dame

Catrine Telle er fra Oslo, der hun vokste opp på Tåsen og gikk dramalinja ved Nissen gymnas. Hun beskrives som ei tøff dame som sier tingene rett ut. Noen sier, med beundring i stemmen, at hun er «frekk som faen».

Telle var også et svært aktuelt navn da Kjetil Egge fikk jobben som sjef ved Den Nationale Scene i Bergen.

Hun var innstilt som nummer to, og satte seg på flyet til Vestlandet da Egge først trakk seg.

Etterpå ombestemte Egge seg, og Telle ble ikke teatersjef i Bergen likevel.

Instruktør

Catrine Telle har vært instruktør for en rekke suksessforestillinger. I Trondheim har hun gjort lykke bl.a. med «Tiden og rommet» av Botho Strauss og Travellin' Strawberries' Beatles-forestilling «Strawberry fields forever», men hun har ikke vært ved teatret siden nybygget sto ferdig, for snart år siden.

For tida er hun ansatt ved Nationalteatret, med ansvar for et dristig, hypermoderne teatereksperiment, med premiere i september.

Konflikt

Ola B. Johannessen slutter som sjef ved Trøndelag Teater neste høst, etter en dramatisk og opprivende konflikt med styret og skuespillerne om driften av teatret. På mandag legger han fram repertoaret for 99/00-sesongen. «Jesus Christ Superstar» er et av stykkene han satser på, med premiere nyttårsaften, altså ved årtusenskiftet.