Telle penger

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TELLÉ RECORDS

er, om ikke lagt ned, så i hvert fall nede i en økonomisk bølgedal som synes urovekkende dyp. Sist uke ble det kjent at selve symbolet på det innovative, kreative bergensmiljøet nå har sagt opp sine ansatte. Selskapet flytter symboltungt nok ut av Industribygget, hvor store deler av det vitale musikkmiljøet i Bergen holder til. Etter at gründer Mikal Telle gir ut oppfølgeren til den allerede legendariske Tellé-samleren «Samleplate» til høsten, tar han seg en lang ferie fra platebransjen.

FOR DE SOM HAR

sett Röyksopp og Kings Of Convenience forsvinne til gylne karrierer på internasjonale selskaper, sett Mikal Telles høye plasseringer på lista over mektige bransjefolk gjennom flere år, og sett hvilken anerkjennelse han nyter utenfor landets grenser, så er det kanskje litt pussig at dette ikke har vært mer innbringende.

En kjapp titt i Dagbladets tekstarkiv, viser at mangelen på penger har vært noe av en rød tråd i intervjuene med Telle. Da han ble intervjuet i forbindelse med en singleutgivelse med de da relativt ukjente Röyksopp i Dagbladet Fredag i mai 1999, var tittelen «Fattig musikkpusher». To og et halvt år seinere ble han sitert på at «Det er fristende å forlate alle regningene en gang for alle. I dag måtte jeg pante brusflasker for å få råd til å kjøpe en bolle».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer