Teller ned til Stones

Ivory Brown har for lengst begynt å glede seg til konsert med Rolling Stones i New York.

Ingvild Hammer og Ivory Brown får reise til New York i januar for å oppleve Rolling Stones i Madison Square Garden. Bare fordi de har laget en rå versjon av «Paint It Black» som sjarmerte konkurransens jury. Og fordi de var bedre enn alle de andre hundre deltakerne.

- Vi er så glade at vi ikke vet hvor vi skal gjøre av oss!

Ingvild Hammer og gutta i bandet hennes er svorne Stones-fans, men det kom som en stor overraskelse på gjengen at nettopp de skulle gå av med seieren i Dagbladet og EMI/Virgins Rolling Stones-konkurranse.

Ivory Brown har bare eksistert som band i et halvt år, og det var vokalist Ingvild, hardcore-fan av Jagger og Richards, som bestemte at de måtte bli med i konkurransen. De andre var enkle å overtale. Og at de deltok med «Paint It Black» var resultatet av en enstemmig avgjørelse. Når bandet får oppleve heltene i New York, har de planer om mer enn det.

- Vi tar med instrumentene, begir oss ut i New York-natta og ber en stille bønn om å få «jamme» med Keith Richards. Og finner vi ham ikke, er byen full av andre fantastiske musikere og små, rå klubber. ler Ingvild.

- Dette er den kuleste overraskelsen jeg har fått i hele mitt liv, og det sier jeg selv om dette ikke har gått helt opp for meg ennå. Hils juryen! De har gjort oss overlykkelige, slutter Ingvild Hammer.

... og her er juryens dom

Juryen i Dagbladet og EMI/Virgins Stones-konkurranse har bestått av Per Erling Neraasen (EMI), Willy B (rockhistoriker), og Lars Eirik Eide (journalist).

Dette sier de om vinnerbidraget:

«Ivory Browns Paint It Black' er en passe skranglete versjon med masse sjel og innhold. Det låter slik det hadde gjort hvis Rolling Stones hadde brukt Marianne Faithfull i stedet for Mick Jagger. Ingvild Hammers stemme kombinert med et tight band har klart å gjøre en god del ut av en låt som opprinnelig er ganske stram. Juryen mener enstemmig at dette er det beste bidraget.»

Juryen takker alle som sendte inn sine versjoner. Det kom inn over hundre låter med alt fra kassegitarversjoner til elektronika-Stones. I tillegg til vinneren var det fire andre bidrag som falt i juryens smak. De får tilsendt premier i posten. Stones-plater og merchandising går til:

Neperud: «Mercy Mercy»

Bud Spencers Country Explosion: «Silvertrain»

The Glimmers: «Cocksucker Blues»

The Travellin' Band: «Wild Horses»