Temmelig skrekkelig

Skrekkfilmer skal ikke være skrekkelige

FILM: En forutsetning for skrekkfilmer er at de er skumle, at de får det til å gå kaldt nedover ryggen på en stakkar, at de gir en følelse av avmakt og gru.

Klisjétungt

Her har regidebutant Jaume Collet-Serra misset toget ganske grundig med sitt «Psycho»-inspirerte, men akk så klisjétunge vokskabinett. Grøssene er så etter boka at de nesten er til å gjespe av.

I tillegg ser filmens monster ikke verre ut enn Ozzy Osbourne på en dårlig dag.

«House of Wax» er en variasjon over temaet naive ungdommer/øde hus/gærninger med øks. Noen vil vel mene at det største skrekkmomentet ligger i at Paris Hilton har en sentral og blond birolle, personlig mener jeg at hun verken er bedre eller verre enn de andre såkalte skuespillerne.

Spektakulært

Best fra det kommer tv-stjernen Chad Michael Murray som asosial og aggressiv nervebunt, ellers oppfører de seg som de slaktekyllingene de er ment å være.

De seks ungdommene er på vei fra New York til Florida i to biler, når de midt på natta slår opp telt et eller annet sted i ødemarka. Man gjør bare ikke sånt, OK? For dette er i nærheten av en bitte liten by med et mystisk voksmuseum som hovedattraksjon.

Snart begynner uforklarlige ting å skje for våre venner.

Og ja, tittelens vokshus er virkelig av voks fra kjeller til loft, og det originale byggematerialet blir til en ganske spektakulær sluttscene som er verdt hele filmen.