KOMMENTARER

Tempelrenser i Arendal

Arendal, for den som ikke vet det, er en yndig liten sørlandsby. Men det idylliske og skjønne stedet har nu tapt litt av sitt gode ry.

ØYSTEIN DJUPEDAL:  Da fylkesmannen renset sitt house, handlet han first og spurte heller ikke etterpå. Her på natt-toget sammen med Bjarne Håkon Hanssen (t.h.) fra First House. Foto: frank Karlsen
ØYSTEIN DJUPEDAL: Da fylkesmannen renset sitt house, handlet han first og spurte heller ikke etterpå. Her på natt-toget sammen med Bjarne Håkon Hanssen (t.h.) fra First House. Foto: frank Karlsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Revyvisa med tekst av Leif Amble-Næss handler riktig nok om Tvedestrand og den foretaksomme, forvorpne og forføreriske urmageren som kom fra Mandal med nye ideer og mye synd og fordervelse. Men også i Arendal har det hendt ting som ikke har hendt der før. Eller i alle fall ikke på lenge, sånn omtrent siden seilskutetida. Arendal var i unektelig i ei bakevje.

Arendalsuka ble innstiftet for å sette byen på kartet, etter modell av den svenske Almedalsväckan. Landets politiske klasse med tilliggende herligheter skulle samles i Arendal for å innlede høstsesongen.

Ideen ble lansert av seinere First House-direktør Per Høiby fra erkerivalbyen Kristiansand; noe som skulle tyde på forsoningsvilje og en god moral. Prosjektet ble tatt videre på dugnad av redaktør Stein Gauslaa i Agderposten, fylkesmann Øystein Djupedal i Aust-Agder og styreleder Leif Monsen i First House, også han med regionale røtter og føtter. Sponsorene ble skaffet av den erfarne lobbyisten Monsen med gullkjede på magen, silkevest og skinn på kragen; hvem skulle tro det var noe galt med han? Som uformalisert takk for innsatsen fulgte First House-logoen med på kjøpet. Når det har regnet oppmerksomhet på Arendal, har det dryppet på First House også.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer