Tempelriddernes skatt«Da Vinci» for barn

Spennende familiethriller med historisk/religiøs forankring.

FILM: Den danske filmen «Tempelriddernes skatt» er en slags «Da Vinci-koden» for barn, bare mye bedre. I tillegg har den alle ingredienser en klassisk barnefortelling skal ha; kombinasjonen av sommerferie og skattejakt utført av en sammensveiset gjeng som går utenpå alle voksne skurker når det gjelder logikk, tempo og oppfinnsomhet.

Historisk Forankring

Mysteriet foregår på Bornholm og har en historisk forankring. Regissør Kasper Barfoed har selv drevet research om bakgrunnen for de særegne, lokale rundkirkene. De ble angivelig bygget av Tempelridderne på 1100-tallet og plassert i et mønster på øya som danner et geometrisk skattekart.

Filmen innledes med et historisk opptrinn fra Frankrike på 1300-tallet der Tempelridderne forfølges og flykter til sjøs med en skatt som kan inneholde alt fra sølv, gull og diamanter til selveste Paktens ark. Muligens kan de ha satt kursen for Bornholm.

Tilbake i vår egen tid ferierer vennene Katrine, Mathias, Nis og Fie på øya. De er i alderen 8 til 13 år; Katrine er sjefen, Matias er den sterke og modige, Nis er den glupe bokormen og Fie den frekke lillesøsteren. De innleder en spennende jakt på skatten. Men de er ikke alene om det.

Nifst kappløp

Tempelridderne hadde en ond motsats, et brorskap i svartkledde munkekutter, som viser seg å operere på Bornholm også i vår tids lyse sommernetter. Barna er vitne til mord (!), og blir deltakere i et nifst kappløp med hemmelige koder, solposisjoner og uåpnede gravkamre.

Det er halsbrekkende fortalt, med nattlige utflukter pr. sykkel og seilbåt. Skummelt er det også, kanskje litt i overkant for de minste i målgruppa.

Foto: NORDISK FILM
Foto: NORDISK FILM Vis mer