Temperaturen i fransk innvandringspolitikk kan måles gjennom rap og hip hop. Det er rapperen Black M et bevis på

Sangen som forente Frankrike.

BLACK M: Rapperen Alpha Diallo er bedre kjent som Black Mesrimes eller Black M og han var tidligere medlem av det omstridte rap-kollektive Sexion d'Assaut, aktuell med albumet Éternel insatisfait og singelen «A l'ouest» sammen med MHD. Foto: NTB Scanpix
BLACK M: Rapperen Alpha Diallo er bedre kjent som Black Mesrimes eller Black M og han var tidligere medlem av det omstridte rap-kollektive Sexion d'Assaut, aktuell med albumet Éternel insatisfait og singelen «A l'ouest» sammen med MHD. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Selv om Frankrike er ett av Europas mest etnisk sammensatte land, opplever unge med en flerkulturell identitet å være tilsidesatt fra den politiske agendaen. Ingen har vært mer åpen om det enn rapperen Black M. Etter et nasjonalt politisk rabalder som involverte president François Hollande og flere profilerte politikere som statsminister Manuel Valls og Marine Le Pen, har arrangører gitt etter for det politiske presset og avlyste konserten med ham i Verdun i mai. Konserten som skulle bygge bruer mellom den eldre generasjonen som opplevde verdenskrigene og ungdommen som lever med arven etter de nasjonale katastrofene, blir i stedet husket som enda et trist argument i den franske integreringsdebatten.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer