DEBATT

Temperaturen i Oslo i februar var ... helt normal

Du trodde kanskje februar hadde vært spesielt kald? Så feil kan man ta.

BØR IKKE VEKKE OPPSIKT: - I 1970 var gjennomsnittstemperaturen -10,8. Årets februar-temperaturer slår ingen rekorder. Den havner på en 29. plass i en serie med målinger tilbake fra 1937 til i dag, skriver artikkelforfatteren. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET
BØR IKKE VEKKE OPPSIKT: - I 1970 var gjennomsnittstemperaturen -10,8. Årets februar-temperaturer slår ingen rekorder. Den havner på en 29. plass i en serie med målinger tilbake fra 1937 til i dag, skriver artikkelforfatteren. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

«Sibir-kulde», «Kuldesjokk» og «sprengkulde» er ord tabloidene har brukt om vinteren i Oslo og Sør-Norge i år. Men har det egentlig vært spesielt kaldt? Nei. Ifølge rapportene til Meteorologisk institutt, har gjennomsnittstemperaturen denne vinteren for desember, januar og februar, ligget 1,4 grader over normalen! Det har med andre ord vært varme enn normalt. I desember lå temperaturen 1,6 grader over normalen og i januar hele 2,6 grader over normalen.

Javel, vil du kanskje si. Men februar må det vel ha vært spesielt kaldt i Oslo? Nei, faktisk ikke. På Meteorologisk institutt sin målestasjon på Blindern lå temperaturen i februar bare 0,1 grad under normalen. For landet som helhet lå den 0,8 grader under normalen, viser instituttets månedsrapport for februar. I klartekst betyr det at det mest unormale med februar, er at den ligger midt på normalen! Dette i motsetning til hva som har vært tilfelle 7 av de 10 siste år, der temperaturene ifølge Meteorologisk institutt stort sett har ligget godt over normalen.

Likevel har mediene hatt et ekstremt sterkt fokus på kulda på Østlandet denne vinteren. En kan spørre seg hva som er årsaken? Er det for å sjokkere, for å skape klikk, eller mener journalistene at de faktisk bringer noe nytt til torgs?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer