Temperert Air

Cinematisk sjarmerende Jean-Benoît Dunckel og Nicolas Godin i Air er midt inne i et aldri så lite comeback for tida.

KONSERT: Ikke bare tar det splitter nye albumet «Talkie Walkie» opp tråden fra nittitallsklassikeren «Moon Safari» fra 1998, men låten «Alone In Kyoto» er også med på soundtracket til vinterens filmfavoritt «Lost In Translation».

Passivitet

Spørsmålet er bare om Airs luftige og meget programmerte søndagschill lar seg overføre fra plate til et fullsatt Rockefeller. Svaret er både ja og nei.

For riktignok er de høflig tilbaketrukne franskmennene mestere i å skape stemningsmagi, men Jean-Benoît og Nicolas er så avslappet elektroniske at det i begynnelsen nesten grenser til passivitet. Det damper ikke akkurat av Air på Rockefeller. Men etter hvert putrer det behagelig som en solfylt ettermiddag i sofakroken.

På åpningslåta «Venus» bader duoen i et dramatisk rødt lys. Og selv om konsertåpningen skjemmes av en noe skurrende bass, tør gutta etter hvert litt opp.

For det meste veksler de mellom instrumental og vokal, låter fra «Moon Safari» og nye spor fra «Talkie Walkie». Bare avbrutt av et sjenert «Merci beaucoup» eller «We Love You».

Lavmælt

Duoens tilbaketrukne scenepersonlighet smitter også av på publikum, som forblir ganske passive fram til de leveres en lavmælt, nesten akustisk versjon av singlehiten «Cherry Blossom Girl».

Heldigvis blir det litt mer fart på sakene når Jean-Benoît og Nicolas trekker fram de raskere låtene fra det smått undervurderte albumet 10000 Hz Legend fra 2001. På tross av et veloppdragent ytre har Air nemlig potensial til å lage en god, gammeldags rockekonsert. Om de bare vil.

På grunn av tidlig deadline måtte anmelderen dessverre gå under «Kelly Watch the Stars».

BEHAGELIG: Det dampet ikke av Air på Rockefeller, men det putret behagelig av gårde, skriver vår anmelder. Her er Nicolas Godin under gårsdagens konsert.