«American Idol»:

Tenåring disket etter KKK-video

16-åringen Caleb Kennedy har blitt kastet ut av «American Idol» etter at en kontroversiell video har florert på nettet. I videoen er han med en venn som har på seg en Ku Klux Klan-liknende hette.

KONTROVERS: En kontroversiell video med «American Idol»-deltaker Caleb Kennedy, har ført til at han blir kastet ut av konkurransen. Foto: Eric McCandless/ABC via AP.
KONTROVERS: En kontroversiell video med «American Idol»-deltaker Caleb Kennedy, har ført til at han blir kastet ut av konkurransen. Foto: Eric McCandless/ABC via AP. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kennedy var blant topp fem deltakere i programmet, men produksjonen har besluttet å kaste ham ut etter videoen ble kjent, skriver nyhetsbyrået AP. Hverken TV-kanalen ABC som produserer programmet, eller dommerne har så langt uttalt seg om saken.

I den korte videoen vises Kennedy ved siden av en person som er iført en hvit hette, som har store likheter med hetten til den høyreekstreme organisasjonen Ku Klux Klan. I teksten til videoen skriver Kennedy: «Oh my bow».

- Unnskyld

I etterkant har Kennedy beklaget videoen på Twitter og skriver:

- Den viste handlinger som ikke var ment å bli utført på den måten.

Han skriver også at han var yngre og ikke tenkte gjennom konsekvensene, men at det ikke er en unnskyldning.

- Jeg vil si unnskyld til alle mine fans og alle som jeg har skuffet, skriver Kennedy og fortsetter:

- Jeg ber om at jeg en dag kan gjenvinne deres tillit og få deres respekt tilbake. Takk for at dere støtter meg.

Slettet fra sosiale medier

Innlegget har i skrivende stund fått over 17 000 likerklikk og mer enn 8 000 kommentarer, der mange uttrykker støtte til Kennedy.

I etterkant av avgjørelsen har fremføringene til Kennedy i programmet, blitt slettet fra «American Idol» sin Youtube-kanal, Instagram og Twitter-kontoer, skriver LA Times.

BRÅ VENDING: Det blir dramatisk når en av deltakerne i «American Idol» skal motta dommerenes tilbakemeldinger. Video: Rød Løper/ABC Vis mer

- Har ikke rasistisk bein i kroppen

Kennedys mor, Anita Guy, har uttalt at videoen var fra da Kennedy var 12 år gammel og at den har blitt tatt ut av kontekst. Hun sier Kennedy og vennen parodierte karakterene fra filmen «The Strangers: Prey at Night».

- Det hadde ikke noe å gjøre med Ku Klux Klan, men jeg vet at det ser sånn ut. Caleb har ikke et rasistisk bein i kroppen. Han elsker alle og har venner av alle raser, uttaler hun til Herald Journal.

Neste sending av «American Idol» består av de fire gjenværende deltakerne, og én av dem må også da forlate konkurransen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer