Tenårings-jubel for Bea

«Troverdig», «morsom» og «tankevekkende». Det er reaksjonen på «Bare Bea» hos ungdommen selv. Vi tok med tre av dem for å møte regissør Petter Næss og hovedrolleinnehaver Kaia Foss (16).

TROMSØ (Dagbladet): Anine Kristiansen (18), Sigurd Solberg (18) og Marita Evensen (18) går på Sandefjord videregående skole med mediekunnskap som studieretning, og besøker filmfestivalen sammen med resten av klassen og læreren sin. De var fulle av begeistring over «Bare Bea» etter visningen i går.

- Dette var bra! Skuespillerne virket profesjonelle, karakterene var tydelige, og jeg kjente meg igjen, sier Sigurd.

- Det kriblet godt i magen i de romantiske scenene, forteller Marita.

Skuespillerframtid?

«Bare Bea» er den første norske ungdomsfilmen siden «Lime» fra 2001. Kaia Foss ble plukket ut blant nesten 500 jenter til å spille hovedrollen.

- Det er kjempegøy å få lov til å være med på dette, selv om det er mye styr. Jeg prøver å ikke tenke så mye på terningkast og kritikker, sier Kaia.

- Hvordan er det å være bare 16 år og oppleve noe sånt som dette, det er jo alle jenters drøm? lurer Anine.

- Jeg har alltid hatt lyst til å bli skuespiller, og håper jeg får spille i flere filmer. I høst begynte jeg på dramalinja ved Nissen videregående skole, svarer Kaia.

- Kaia har denne evnen til å kunne virke både sterk, modig og selvsikker og så, på et øyeblikk, bli totalt sårbar, mener Petter Næss.

Ingen tiltrekning

I filmen debuterer Bea seksuelt, og Kaia måtte spille inn flere sengescener med sine motspillere.

- Jeg grudde meg veldig til de scenene på forhånd. Det er ganske spesielt å ligge der mens det står masse folk med lys og kameraer rundt deg, sier Kaia.

- Jeg har alltid lurt på det når jeg ser sexscener i store filmer, blir man tiltrukket av motspilleren? sier Marita.

- Ikke her, i hvert fall, det kan jeg love deg! svarer Kaia.

- Mannfolk er jo redd for én ting i slike situasjoner, er det noe problem? spør Sigurd.

- Det skjedde ikke, nei, svarer Kaia og ler hjertelig.

Neste film i USA

«Bare Bea» har kinopremiere 23. januar. 1. mars setter Petter Næss i gang med sitt neste prosjekt, filmen «Mozart and the Whales», i byen Spokane i staten Washington.

- Jeg har akkurat kommet tilbake etter elleve dager i USA, og nå begynner det meste å falle på plass. Josh Hartnett, Rachel Weisz og sannsynligvis Forrest Whitaker skal spille, forteller Næss.

Men akkurat nå handler alt om Bea, som er Næss' første spillefilm siden den enorme suksesen med «Elling».

FORNØYDE: Kaia Foss (til venstre) gjør en fabelaktig skuespillerinnsats, mener Anine Kristiansen, Marita Evensen og Sigurd Solberg. Petter Næss (til høyre) har laget filmen om ungdom og seksualitet.