KOMMENTARER

Metoo i politikk og film:

Tendens: Eldre kvinner som forsyner seg av unge menn

I nyhetsbildet handler Metoo-sakene om menn som trakasserer kvinner, men på kino er det påfallende mange historier der det er kvinner som går over grensen.

ELEGANT OG UHYGGELIG: Trine Dyrholm briljerer i "Dronningen", der hun fører familien sin inn en umulig situasjon det ikke finnes noen vei ut av. Video: Nordisk Film Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Når det gjelder sex og sånn, har nyhetsbildet og kinotilbudet noen interessante likheter og forskjeller om dagen. I nyhetsbildet har Trond Giske-saken stukket nøkkehodet over vannoverflaten igjen, som en påminnelse om at Metoo-debattene, sakene om mektige menn som legger an på yngre kvinner, ikke er ferdige og oppgjort en gang for alle. Men i kinosalene handler det om godt voksne, ressurssterke kvinner som tar for seg av yngre menn, og beveger seg over i en sone som er gråmelert rent moralsk, for ikke å si sort.

I det eminente danske dramaet «Dronningen» innleder en kvinnelig advokat, spilt av Trine Dyrholm, et forhold til en stesønn i tenårene, og i franske «Forført» spiller Juliette Binoche en universitetslærer som gir seg ut for å være en yngre kvinne på Facebook, og innleder en chatbasert flørt med en langt yngre mann der både hun og han blir besatt av hverandre. Det er ikke lenge siden norske «En affære» presenterte en lignende historie, mellom en kvinnelig lærer i førtiårene og eleven hennes. Historier om voksne, innflytelsesrike menn, derimot, slike som har herjet i nyhetsbildet i flere år nå, er nesten påfallende fraværende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer