Filmanmeldelse: «Ticket to paradise»

Tendensiøs bullshit

«Ticket to Paradise» lokker med stjerner og strender. Men bli heller hjemme, du.

SE TRAILER: Julia Roberts og George Clooney har spilt sammen i flere filmer, nå er de sammen på lerretet igjen. Som skilt par. I en romantisk komedie. Video: UIP Vis mer
Publisert

FILM: Undertegnede kom nylig hjem fra et strand-bryllup i Albania. Det hadde et annet tempo, og ble krydret av kulturelle impulser mange av bryllupsgjestene fra Norge aldri hadde kjent på. Bryllup i utlandet har rett og slett en annen vibe enn dem som finner sted her hjemme. På godt og vondt, selvfølgelig.

«Ticket to paradise»

Komedie

Regi: Ol Parker
Skuespillere: George Clooney, Julia Roberts, Kaitlyn Dever, Billie Lourd, Maxime Bouttier
Premieredato: 16. september
Aldersgrense: Tillatt for alle

«Magien er borte.»
Se alle anmeldelser

Filmen «Ticket to Paradise» handler om et bryllup på et sted langt borte fra den vestlige hemisfære. Men selv lyden av palmesus og kritthvite strender er ikke stand til å redde dette bryllupet fra å krasje i seg selv.

Tjuefem år etter at de skilte lag, klarer Georgia (Julia Roberts) og David (George Clooney) fortsatt ikke å la være å ikke fordra hverandre. Det vakreste som kom ut av dette ekteskapet, er datteren Lily (Kaitlyn Dever). Hun er limet som gjør at foreldrene må fortsette å ha noe med hverandre å gjøre.

Lily er ferdig med studiene og har landet toppjobb i et advokatfirma. Men før hun tar fatt på voksenlivet, skal hun reise til Bali for å ta livet med ro. Ingen forventer noe annet enn at hun skal komme tilbake til USA etter ferien, utladet og klar for det livet foreldrene forventer av henne.

Begrave stridsøksa

Men bare én måned ut i ferien, får foreldrene sjokkbeskjeden: Hun har funnet drømmemannen, og skal gifte seg.

David og Georgia setter seg på flyet til Bali for å stanse datterens bryllupsplaner. Lily skal på ingen måte gjøre den samme feilen som foreldrene. Stridsøksa må begraves, men ikke dypt nok til at kantene av bladet ikke er mulig å kjenne på.

Det svingte ikke så godt av regissør Oliver Parkers forrige film, «Mamma Mia! Here we go again!» heller, men «Ticket to Paradise», forer deg med så mye saltvann, at det svir i lungene. Premisset er søtt, men ikke originalt. Ved å slå seg sammen skal David og Georgia finne tilbake til kjærligheten de engang hadde for hverandre. Om de vil eller ei. Har man ikke sett det før?

KRANGLETE: Julia Roberts og George Clooney er igjen sammen på lerretet. Denne gang som et kranglevorent, skilt par i en komedie helt uten komiske situasjoner. Foto: UIP
KRANGLETE: Julia Roberts og George Clooney er igjen sammen på lerretet. Denne gang som et kranglevorent, skilt par i en komedie helt uten komiske situasjoner. Foto: UIP Vis mer

Lettbeint tøys

Roberts har en rekke ikoniske kjærlighetsfilmer å vise til, men dette er en film man skulle ønske hun hadde ropt «nei» til. Dette er lettbeint tøys og fjas uten at det blir morsomt. Kyssing uten at man kan kalle det for kjærlighet. Roberts eneste funksjon er å få nostalgiske 90-tallshjerter til å banke, her og der. Uten at det skaper minneverdige situasjoner slik det gjorde i for eksempel «Notting Hill» eller «Min beste venns bryllup».

Det er et lite pluss at filmen ikke gjør noe poeng av en vestlig kvinnes ekteskap med en fra utlandet. Samtidig fører det også til at samtlige av øyboerne, spesielt brudgommens familie, blir redusert til pappfigurer. De glir altfor sømløst inn i David og Georgias historie-linje, uten at det oppstår intrikate situasjoner mellom foreldreparene. Ukjente skikker og tradisjoner gjøres det nesten ikke noe poeng av. Har det vært i frykt for å framstå fordomsfulle?

Bli på sofaen

Filmen mangler rett og slett nerve, og tyr til så mange klisjeer at de florerer over skjermen.

Det er overtydelig at Clooney og Roberts bare skal kaste stjerneglans over strender vi skal lokkes mot. Men å bli sittende på sofaen med et pledd over seg, er mye mer behagelig enn å se denne filmen. Dessuten er et par hundrelapper spart, ikke akkurat en uting i disse tider.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer