I STUDIO:  Før helga var Josefin Winther i studio med musiker og produsent Mick Harvey, som også har produsert flere av PJ Harveys plater. - Dette er absolutt en drøm som går i oppfyllelse, sier Winther på telefon fra Tyskland. Foto: Kimberly Larsen
I STUDIO: Før helga var Josefin Winther i studio med musiker og produsent Mick Harvey, som også har produsert flere av PJ Harveys plater. - Dette er absolutt en drøm som går i oppfyllelse, sier Winther på telefon fra Tyskland. Foto: Kimberly LarsenVis mer

- Tenk at jeg er i PJ Harveys sted

Josefin Winther samarbeider med stjerneprodusent.

(Dagbladet): - Jeg prøver å skjule at jeg er veldig starstruck, men jeg tenker på det hele tida. Tenk at jeg er i PJ Harveys sted! Det er helt uvirkelig, sier Josefin Winther (28) på telefon fra Tyskland.

Den siste tida har vi sett henne i Grand Prix-sammenheng, som kusine og låtskriver for Carl Espen og «Silent Storm».

 UT AV KOMFORT-SONEN:  Mick Harvey (midten) dro Josefin Winther (til høyre) ut av komfort-sonen, og det tror hun at hun hadde godt av. Foto: Kimberly Larsen
UT AV KOMFORT-SONEN: Mick Harvey (midten) dro Josefin Winther (til høyre) ut av komfort-sonen, og det tror hun at hun hadde godt av. Foto: Kimberly Larsen Vis mer

Nå er hun selv i studio for å spille inn sitt kommende album, og med seg som produsent har hun ingen ringere enn Michael John «Mick» Harvey. Den australske musikeren grunnla blant annet Nick Cave and The Bad Seeds med Cave, og har produsert flere av PJ Harveys plater.

Samarbeidet kom i stand da manager og kjæreste Kimberly Larsen ba Winther tenke på hvilken produsent hun aller helst ville jobbe med. Svaret var PJ Harveys produsent - og han sa ja.

- Jeg er veldig glad for at Kimberly sa at «the sky is not the limit». Dette er absolutt en drøm som går i oppfyllelse, sier Winther.

Tre låter Hun er blitt omtalt som «norges svar på PJ Harvey». Da debutalbummet ble anmeldt skrev kritikerne at hun var tydelig inspirert av den britiske rockeren. På det tidspunktet hadde ikke Winther en gang hørt om Polly Jean, men har siden omfavnet musikken.

Torsdag gikk Winther i studio med hennes produsent, og tre låter er spilt inn. For ordens skyld, det er ikke et slektsforhold mellom PJ og Mick.

LÅTSKRIVER:  Josefin Winther har brukt mye tid med søskenbarnet Carl Espen Thorbjørnsen den siste tida. Hun skrev «Silent storm», som han representerte Norge med i Eurovision 2014. Norge kom på 8. plass med 88 poeng. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
LÅTSKRIVER: Josefin Winther har brukt mye tid med søskenbarnet Carl Espen Thorbjørnsen den siste tida. Hun skrev «Silent storm», som han representerte Norge med i Eurovision 2014. Norge kom på 8. plass med 88 poeng. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer

- Det er veldig spennende. Han jobber på en helt annen måte enn jeg er vant med, og tok meg ut av komfort-sonen, sier Winther.

Hun var spent, men forteller at det løsna etter en time. Winther er vant med å øve inn låten med bandet til den sitter, for så å spille inn et og et instrument. Med Harvey ble opptakeren slått på med en gang.

INSPIRASJONSKILDE:  Allerede før Josefin Winther visste hvem den britiske rockeren PJ Harvey var, sa kritikerne at hun var inspirert av henne. Winther er blitt omtalt som Norges svar på PJ Harvey, og nå jobber hun med hennes produsent, Mick Harvey. Foto: AFP PHOTO / STEPHANE DE SAKUTIN
INSPIRASJONSKILDE: Allerede før Josefin Winther visste hvem den britiske rockeren PJ Harvey var, sa kritikerne at hun var inspirert av henne. Winther er blitt omtalt som Norges svar på PJ Harvey, og nå jobber hun med hennes produsent, Mick Harvey. Foto: AFP PHOTO / STEPHANE DE SAKUTIN Vis mer

- På den første låten spilte han orgel, mens jeg spilte gitar og sang. Vi gjorde opptak, spilte og spilte, til vi hadde ett som var topp.

- Råhet En singelen skal slippes før sommeren, og hun håper samarbeidet med den velkjente produsenten kan løfte låtene, få fram nerven og gjøre dem mer umiddelbare.

- Jeg tenker alltid at alt skal være helt perfekt, men da kan uttrykket bli sterilt. Jeg er veldig stolt av det jeg har gjort tidligere, men den måten å jobbe på kan føre til at man mister litt nerven og at det jeg har å si pakkes litt for mye inn, sier Winther og fortsetter:

- Det er bra at han drar meg ut av den tankegangen. Det er en råhet i lydbildet og opptakene hans, som jeg tror er bra for låtene mine.