Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Tenk om jeg får et kjedelig skuespillerliv?

Ane Dahl Torp boltrer seg i barnefilm.

I desember i fjor sa Ane Dahl Torp at hun tar permisjon for å bare å slappe av.

- Et prosjekt skal trekke veldig hardt i meg for at jeg skal bli med på det. Jeg føler at det er godt med en pause fra mitt arbeids-jeg, sier Torp. Hun tar seg likevel tid til å være juryleder for årets Amandus, en filmkonkurranse og festival for filmskapere under 20 år i Lillehammer i begynnelsen av mars. Torp skal lede arbeidet med å kåre årets beste film laget av barn.

- Nivået er overraskende bra. Dette driver ungene med kun ut fra egen drivkraft. Noen av bidragene har også egne, tydelige stemmer, sier Torp.

Se amandusfilmene og stem fram din favoritt her.

Flere typer roller

Norsk filmbransje preges for tiden av mange unge talenter og et stjernelag blant skuespillerne begynner å vokse fram. Torp mener det kan ha sine ulemper.

- Det er kjempebra at skuespillere får trent seg. Men man skal være nøye på er at man ikke blir kapret til den samme rollen hver gang, sier Torp.

Spent på framtida

JURYLEDER: Ane Dahl Torp leder juryen i filmkonkurransen Amandus, der de nominerte nå er klare. Foto: HENNING LILLEGÅRD
JURYLEDER: Ane Dahl Torp leder juryen i filmkonkurransen Amandus, der de nominerte nå er klare. Foto: HENNING LILLEGÅRD Vis mer

I et intervju i Dagbladet i vinter refset Mari Maurstad teatersjef Erik Stubø fordi han ikke gir hovedroller til kvinner over 40.

- Det er færre roller for dem, det er ikke til å diskutere. Men de rollene som finnes, er ofte gode. Men man kan ikke bare drive personalpolitikk. Man skal jo lage teater også.

- Hvordan ser du på framtida som en middelaldrende skuespiller?

- Jeg er spent. Tenk om jeg får et kjedelig skuespillerliv? Det er en fare hvis store deler av ensemblet ditt går for lenge uten gode oppgaver. Da dør skuespillerne i dem, og da sitter du der med et amputert ensemble, og det kan du takke deg selv for, sier Torp.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media