- Tenk på ninjaer, samuraier og Godzilla

... og du har «Red Alert 3».

• Se bilder fra spillet!

MOSKVA (Gamer.no): «Command & Conquer: Red Alert» har tradisjonelt inneholdt en småskrudd konflikt mellom vesten og Sovjetunionen i en alternativ virkelighet. I det tredje spillet blir alt snudd på hodet. Vi får nemlig en helt ny fraksjon inn i bildet.

- Spillet åpner i et Sovjet som står for fall. Det minner mye om slutten av den kalde krigen. I jakten på gammel storhet forsøker russerne å reise tilbake i tid, for å kvitte seg med mannen som har gjort de allierte så sterke: Albert Einstein. I rundt ti sekunder ser det ut til at Sovjet har lykkes med oppdraget, så angriper en tredje faksjon: The Empire of the Rising Sun, sier sjefprodusent på «Red Alert 3», Chris Corry, til Gamer.no.

Ferske figurer

Persongalleriet vil stort sett bestå av helt ferske figurer.

- De fleste personene du blir kjent med i spillet er helt nye, fordi det meste skjer i en ny virkelighet. Vi har jo japanerne som den største nykommeren, med keiseren og hans sønn i hovedrollene. Dessuten vil det skje en haug med spennende saker rundt den amerikanske presidenten og hans allierte, sier Corry.

Corry vil ikke avsløre så mye om japanerne, men undertegnede fikk se vaskekte «Mechs» angripe Sovjet på slagmarken, og det var et mektig syn. Det er ingen tvil om at vi vil få ganske ville enheter når Imperiet gjør sitt inntog i «Red Alert 3».

- Med denne nye fraksjonen sparer vi ikke på kruttet, men det er ikke så mye vi kan si. Tenk på ninjaer, samuraier, mekaniske enheter og Godzilla, så har du en idé om hvordan de kommer til å bli, sier Corry.

TIL LANDS OG TIL VANNS: I «Red Alert 3» kan du også bygge på vannet. I tillegg får du stifte bekjentskap med en ny fraksjon, nemlig Japan. Foto: ELECTRONIC ARTS
TIL LANDS OG TIL VANNS: I «Red Alert 3» kan du også bygge på vannet. I tillegg får du stifte bekjentskap med en ny fraksjon, nemlig Japan. Foto: ELECTRONIC ARTS Vis mer

Offensive muligheter

Sovjet og de allierte har imidlertid også kraftig skyts å komme med. Slik som den herlige vakumbomben som suger til seg alt rundt seg, eller gigantiske hangarskip fylt med droner.

Våpenglade strategispillere vil uten tvil fryde seg over de offensive mulighetene.

- Alle våpnene har en rot i virkeligheten. Vi kikket blant annet på hva mange gale vitenskapsmenn lekte med å lage under andre verdenskrig. Her har vi jo eksempler som Philadelphia-prosjektet, der man eksperimenterte med tidsreiser, sier Louis Castle, grunnlegger av Westwood Studios og nå visepresident i EA Los Angeles.

Og han legger til:

- Likevel skal alt være morsomt og være laget med et humoristisk tilsnitt, sier Castle.

Bygge på vannet

Spesielt én nyhet vekker oppsikt: Nå er det mulig å bygge på vannet: Dette gir helt nye strategiske og taktiske muligheter, og åpner opp en helt ny verden for spillere som virkelig vil utnytte hele kartet når det skal kriges.

- Tenk på ninjaer, samuraier og Godzilla

- Dette er et marint strategispill som du aldri har sett det før. Vi vil at denne marine opplevelsen skal være en del av hjertet i spillet, sier Corry.

Et fokusområde for EA Los Angeles på «Red Alert 3» vil være flerspilleropplevelsen. Igjen vil man ikke si så veldig mye, bortsett fra når det gjelder samarbeidsmodusen. Her kan man nemlig gå sammen om å spille gjennom hele kampanjen i spillet - og dermed dele den episke opplevelsen med strategiglade kompiser.

- Strategispill som dette er en sjanger som er skapt for samarbeid. Likevel har ingen lyktes i å gjøre det skikkelig. Samarbeid er i vinden, vi liker det og ønsker å få det til skikkelig i «Red Alert 3», sier en entusiastisk Corry.

Også på konsoll

I tillegg til å bli gitt ut på pc er det også planer for å gi ut spillet på Xbox 360 og Playstation 3. Strategi på konsoll har kanskje ikke tatt helt av ennå, men Corry tror det er mye å hente på formatet:

- Det er klart at strategi på konsoll er mye mer utfordrende å få til enn på pc, men vi lærer hele tiden.

Den smakebiten jeg fikk se av «Red Alert 3» bak jernteppet i Moskva var uten tvil en fristende godbit. Den japanske fraksjonen må sies å være den mest spennende nyheten, sammen med muligheten for å bygge, og i større grad krige, på vannet. Visuelt sett har jeg sett bedre produkter i sjangeren, men man spiller jo på sterke farger og enheter som tøyer strikken litt langt.

Likevel er det herlig å se at brettene er gigantisk store og relativt varierte. Våpenutvalget er også midt i blinken, og jeg gleder med allerede til å suge Allierte inn i det store intet med vakumbomben.

Dette er en forkortet versjon av sniktitten på Gamer.no. «Command & Conquer: Red Alert 3» slippes en gang til vinteren.

• Se bilder fra spillet!

<B>MANNEN BAK Sjefprodusent på «Red Alert 3», Chris Corry.