Tenk positivt, sa TV2

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I går var det pressekonferanse om årsresultatet i TV2. Blek og alvorlig ankom Kåre Valebrokk lokalet. Men slik ser i grunnen Kåre Valebrokk alltid ut. Til og med når han smiler.

OG BUDSKAPET TV2

skulle selge inn i går var klart: Det går ikke så dårlig for TV2 som folk vil ha det til. Seersvikten er der, men den er ikke stor. TVNorge glefser TV2 i hasene, som Valebrokk sa - men lillebror er lillebror, og halvparten av pengene TVNorge tjener tilhører TV2. Likevel: En halv gris er ikke det samme som en hel gris, og seerandelen har falt fra 32,2 prosent i 2002 til 29,5 prosent i fjor. Er det bare hikke, vil tallet sprette opp igjen i år. Men fortsetter seertallet å synke framover, er diagnosen alvorlig.

VALEBROKK VIL

slett ikke at vi skal se alvorlig på det. Og resultatene for 2002 så rimelig hyggelige ut. 195 millioner i driftsresultat for konsernet (med datterselskapene) er 13 millioner ned fra 2002, men ikke dårlig. For TV2 isolert var driftsresultatet 222 millioner, ned 11 millioner.

Men så var det framtida. I vår er «Idol» storsatsingen, med dobbelt så mange sendinger som sist. Det skal dra inn unge seere. Men med «Se og Hør» friskt i minne, vet vi at to ganger i uka ikke nødvendigvis blir dobbelt så mye som én. «Idol» er avhengig av en ubestemmelig «Kurt»-faktor: Deltakere som vekker entusiasme lenger opp i seergruppa enn hos fjortisene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer