Tenkebok om klima som tar de unge alvorlig

Optimistisk-pessimistisk om store spørsmål.

BOR PÅ SVALBARD: Journalist og forfatter Sigri Sandberg Meløy bor i Longyearbyen på Svalbard. Med «Klimaboka» guider hun ungdom inn i en komplisert materie. Foto: Birger Amundsen/Samlaget
BOR PÅ SVALBARD: Journalist og forfatter Sigri Sandberg Meløy bor i Longyearbyen på Svalbard. Med «Klimaboka» guider hun ungdom inn i en komplisert materie. Foto: Birger Amundsen/Samlaget Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: Står vi foran en klimamessig dommedag eller ikke? Og om det er så, er det noe vi kan foreta oss for å snu? Finnes det noe klima for å ta klimautfordringene inn over seg? Hvorfor er folk så passive?

Eller er det hele en bløff?

Dette er enorme spørsmål som skaper besk debatt og mye engstelse blant dem som bryr seg. Har menneskeheten - og planeten! - i det hele tatt en framtid? Samtidig: de grå masser trekker på skuldrene. For mange er dette bare utidig mas.

Se selv Denne klimaboka kommer i en serie av «debattbøker for ungdom», og vil være guide inn i vanskelig materie. Vi får være med på et såkalt klimacruise til Svalbard, i luksuriøse omgivelser på hurtigruteskipet «Fram».

Deltakerne - og vi - skal få bevitne klimaendringene med egne øyne. Smelter isen? Dør isbjørnene? Se selv! Dette er et smart forfattergrep som raskt plasserer oss i den paradoksale situasjonen vi er i.

Vi «vet» at vi må endre livsstil og produksjonsmåte, og samtidig nyter vi konsumsamfunnet mer enn noensinne - med deilige retter av ferske råvarer langt til havs, på fancy ferier i fremmede farvann, i hyggelig passiar med sympatiske mennesker om hvordan andre må skjerpe seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer