Tenker ikke på skandale-fortiden

- Når jeg ser tilbake virker det helt latterlig, sier Blur-bassist Alex James.

TI MILLIONER KRONER PÅ CHAMPAGNE OG KOKAIN: Bassisten i det britiske bandet Blur, Alex James (44) angrer ikke på fortiden sin. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
TI MILLIONER KRONER PÅ CHAMPAGNE OG KOKAIN: Bassisten i det britiske bandet Blur, Alex James (44) angrer ikke på fortiden sin. Foto: Benjamin A. Ward / DagbladetVis mer

Det er hele ti år siden britpopkongene i bandet Blur entret en scene på norsk jord.  Onsdag åpnet de som headlinere på Øyafestivalens første dag, og før konserten møtte Dagbladet en avslappet, men spent bassist, Alex James (44).

- Vi er veldig spente på å spille for Øya-publikummet. De som står helt fremst ved scenen kan forvente seg å bli ganske våte. Vokalisten vår er glad i å kaste vann, sier Alex James til Dagbladet.

Blur utgjør kvartetten Damon Albarn, Alex James, Dave Rowntree og Graham Coxon. De siste åra har bandet blant annet gjort stor suksess med platesalget både i Norge og internasjonalt. De ble nylig også kåra til «Best Live Act» under Q Awards.

- Jeg husker sist vi var i Norge, og det er deilig å være tilbake. Vi nyter hvert minutt så det blir mest sannsynlig en lang natt her i hovedstaden, smiler bassisten.

- Tidene er forandret Siden bandets oppstart i 1988 har gutta gjennomgått litt av en berg-og-dal-bane. Frontfiguren i Blur, Damon Albarn, gikk tidligere ut og sa at hele bandet var avhengige av heroin da de var på topp under britpop-perioden på midten av 90-tallet. I tillegg pågikk det lenge rivalisering mellom dem og Gallagher-brødrene i Oasis.

- Det var ganske ekte på det tidspunktet. Det var en annerledes verden, musikken var hovedpunktet. Nå når jeg ser tilbake virker det helt latterlig at det var hovedoppslaget i aviser og på nyhetene. Det var alt folk pratet om, men tiden har forandret seg og nå er det god stemning, sier James.

44-åringen anslår også i sin egen biografi at han brukte omtrent ti millioner kroner på champagne og kokain i sine tidligere dager.

Klare for Blur - Angrer du du på denne delen av fortiden din?

- Jeg ser aldri tilbake på fortiden, jeg ser bare fremover. Og jeg angrer ingenting. På en eller annen rar måte, ser det likevel ut til at vi har gjort noen gode valg, sier fembarnsfaren.

Noen som var svært klare for Blur i knallværet på onsdagens konsert var det svenske kjæresteparet Luisa Korn (23) og Tobias Harnech (25).

- Dette er tredje året vi deltar på Øya. Stemningen er fantastisk og absolutt høydepunktet for sommeren. Sol, øl og vakre mennesker - det kan vel ikke bli bedre enn det? smiler Korn.

ØYA: Onsdag spilte det britiske bandet Blur på Øyafestivalens første dag. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
ØYA: Onsdag spilte det britiske bandet Blur på Øyafestivalens første dag. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer